Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának az alapállítása nem felel meg a valóságnak.

Szijjártó: az ENSZ-szel is szembeszállt a migráció kérdésében
Fotó: KKM

"A dokumentum alapállítása hamis, hazug"

- jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön Prágában, miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával Martin Stropnicky cseh külügyminiszterrel.

A magyar tárcavezető leszögezte: nem igaz, hogy a migráció pozitív és, hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással. "A migráció veszélyes és megállítható" – fejtette ki Szijjártó Péter. Megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amelyet a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak. "Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható és a határok védhetőek" – fejtette ki a miniszter.

A tárcavezető ugyancsak hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni a határok védelmét, mert az utóbbi időben ismét szaporodnak a határsértések. Naponta az illegális migránsok tucatjai, olykor százai, próbálnak meg betörni az országba.

Úgy vélte, hogy az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, s azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek. "Mi ellenkező véleményen vagyunk, az illegális határátlépés bűncselekmény, és mi a magyar állampolgárok biztonsága érdekében megvédjük határainkat, a schengeni határokat" – vélekedett a külgazdasági és külügyminiszter.

"Írjon elő az ENSZ amit akar, mi megvédjük Magyarország határait és a schengeni határokat"

- fogalmazott Szijjártó. "Az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre" – tette hozzá a miniszter.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A zselé agyú szopott makaróni megérett a szanálásra! Az ENSZ-ből nem akar kilépni? Közelebb van az emeleti ablak Petike.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@kulabombaafityiszre: A cikk az ENSZ migrációs csomagjáról szól...és ebben igazat mond a zselés...1981 óta csak szinesbőrű főtitkára volt a gittegyletnek...ha annyira tetszik nekik a migráció,akkor ne Európát vegyék vele célba...Azt hiszem Európa sorsáról az európaiaknak kell dönteni...!
cs.n.
@silber13: Ez a szavazóiknak szól. Ha megfigyeled, az MTI hírekben sem az van, hogy mit mondott Szijjártó egy nemzetközi konferencián, találkozón, akárhol. Hanem hogy mit mondott utána, vagy a szünetben a magyar lakájmédiának.
cs.n.
www.radio.cz/en/section/news/czech-foreign-minister-suggests-v4-should-table-solutions

www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2379997-madarsky-ministr-zahranici-v-cesku-migrace-je-nebezpecna-musime-se-ji-branit

Egy rövidebb angol, és egy hosszabb cseh nyelvű beszámoló. Az benne van mindkettőben, hogy Szijjártó az ENSZ-ről hablatyolt, de Soros, vagy Soros-terv még csak említés szintjén sem. Az a hazai rajongóiknak szól.
cikicakk55
Sajnos még mindig túl kevés agymosott fogta fel,hogy bálványuk két éven keresztül hazudott nekik. Miközben egyfolytàban a migránsok által elkövetett bűnöket,erőszakos cseleketeikkel rémíszgette a Magyar embereket,addig kirabolták áz országot,mindent a barátok a rokonok,somszédok,iskolatársak cégei kaptak,addig a nép figyelmét a gyűlölet erősítésére ösztönöszték. Ha vali ciki kiderült róluk,akkor aédiákban mindjárt megjelentek ellencsapásként pár súlyos nemi erőszakot,egy két késes gyilkolást,na és előástak valamelyik ellenzéki pártról valami súlyos korrupciós ügyet.Persze az agymosott nép egyböl a 75 milliós csalásra fókuszált,mert azt könnyebb megérteni,mint azt,hogy Mészáros Lölő ( közismert banki nevén Orbán Viktor) naponta nyúl le annyitint a 75 milliós 2 év alatt. Persze az sem helyes,de amit a vezér csinál az megbocsájtható elvégre megvéd minket a gaz Migránsoktól,és a gonosz Sorostól. Hogy ennek majd a gyerekeink és unokáink isszák meg a levét az a Fütyesznél nem téma,hisz legalább 200 évre bebiztosították a családjuk jó létét. Remélem hamarabb meg jön az esze az embereknek és a megalkuvó impotens gyáva ellenzék nélkül is tudni fogja mi a teendője. Ingyen van. Irány szavazni!
iluminati
@cs.n.: Ezt itt egyes rajongóknak hiába írod...még magyarul sem tudnak rendesen
vadnarancs
A tarajos köcsög hozta a formáját... Évtizedekbe kerülhet helyreállítani a károkat, amit ez a szarházi okozott eddig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.