Január 18-án indult és továbbra is tart a Stop Soros törvénycsomag társadalmi egyeztetése, az elmúlt két hétben több mint négyszáz javaslat érkezett be, az eddigi vélemények többsége támogató, vannak közöttük, amelyek szigorításokat szorgalmaznak – mondta el vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Megemlítette: érkezett olyan észrevétel, hogy a törvényjavaslatban szereplő 25 százalékosnál magasabb – akár annak többszörösét kitevő – illetéket kelljen fizetniük a migrációt segítő szervezeteknek, továbbá felmerült a Büntető törvénykönyv szigorítása is, akárcsak az, hogy az ilyen csoportok csak magyar pénzintézetnél vezethessenek számlát, illetve – amerikai mintára – idegen ügynökségként tartsák nyilván őket.

A Fidesz a fokozódó sorosozásban eljutott a Btk. szigorításának ötletéig

A beérkezett vélemények összegezve a kormány elé kerülnek majd, így alakul ki a végleges javaslat, amely februárban kerül az Országgyűlés elé – mondta.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Itt az idő" hogy megtudjuk: mi a definíciója a "migrációt segítő szervezet"-nek és ki, mi alapján határozta meg, vagy még definíció sincs?
Akkor miről ugatnak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Allow a fideSS onmagat buntesse eloszor 1300 kvotamigrans es 20.000 penzesmikrans beengedeseert
evacica
Ez az elmebaj már azt hiszem nem is gyógyítható! Ennyi hülyeséget épp eszű emberek nem találhatnak ki! Mikor tér észhez ez a nemzet és vágja ki testéből ezt a rothadó kelést?!Emberek térjetek már észhez, ha ez így megy ez az ország tényleg teljesen lezüllik és tönkre megy!
nemkati
@quadrocopter: @justhpeter: Igen, Rogán a kötvényekkel segítette a migrációt. De olyan szervezet nincs Magyarországon ezen kívül másik, amelyik a migrációt támogatná. Olyan több is van, amelyik a menekültek jogait, érdekeit képviseli, nem jobban és nem kevésbé, mint ahogy bármelyik magyar ember jogait és érdekeit képviseli, és segítséget ad segítségre szoruló embereknek.
kukac50
A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS MEDDIG NÉZI TÉTLENÜL A FIDESZ HAZUDOZÁSÁT?
quadrocopter
@kukac50: Tudod, Genyóföldön csak gazságszolgáltatás van és jogszolgáltatás, amely nem azonos az igazságszolgáltatással!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.