Hungarian Prime Minister Viktor Orban’s Fidesz party suffered a shock defeat in a closely-watched mayoral race that may energize a fragmented opposition six weeks before a parliamentary ballot. The by-election on Sunday in Hodmezovasarhely, a ruling-party stronghold of about 45,000 in southeast Hungary where Fidesz has ruled uninterrupted for the past two decades, showed Orban’s vulnerability when an otherwise fragmented opposition bands together behind a common candidate. Peter Marki-Zay trounced the Fidesz’s Zoltan Hegedus 58 percent to 42 percent amid a record turnout, according to preliminary results with 92 percent of the votes counted.

Forrás: bloomberg.com
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat a cikk elegge targyilagos, olyan, mintha atvette volna a magyar MTI jelenteset, illetve egy egyszeru jelentest bovitett volna ki. Mert hogy szemelyes kikuldottuk nem lehetett ott, az biztos.Tokeletesen erzem azt a kulonbseget, ami az eddigi szavazasok es a tegnapi kozott van.
Azt nem erzi - de talan nem is tudja - a Bloomberg ujsagiroja, hogy annal fontosabb kerdes ma nincs Magyarorszagon, mint megmozditani a 42 (?) % passziv szavazot. Erre eddig egyetlen partnak se volt epkezlab otlete.

Es ha meg melyebben nezzuk, akkor itt kibukik, hogy az ellenzeki partok sincsenek a helyzet magaslatan, mert nem mennek igazan melyre az EMBEREK koze, (nem a sajat parttagjaik koze), igy nem is nagyon tudhatjak, hogy mit gondol VALOJABAN ma egy atlag magyar.
Asszem, ez a valasztas erot ad, egyfelekeppen lehet megcsuszni most: ha a fidesz nagyon visszavesz, es tulsagosan egyuttmukodo lesz majd Marki-Zay-jal, akkor ezzel kicsit ossze fogjak zavarni a szavazokat.
Most meg mindig arra lesz szukseg, hogy a fidesz tolja ezerrel az egyre nyilvanvalobban csalo lepeseit, hogy meg a sajatjaiknak is eleguk legyen beloluk. A fideszt csak a sajat kiabrandult tagjai tudjak igazan ketvallra fektetni - ahogy Marki-Zay is megtette...
Talan az ilyen nagyvarosokban nem is lesz gond, hiszen ott sok ember van, es azert nem mindenki ismeri nevszerint a masikat. A baj a kis lelekszamu falvakban lesz, ahol nincsenek helyi partirodak (ellenzekiek), hanem csak a kiralyi media, meg a kilora megvasarolt pap van, aki ezerrel nyomatja a fidesz propagandat. Ott nagyon nagy lehet a nyomas majd a szegeny emberekre, tehat az ellenzeknek ezekben a falvakban kene felvilagositani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.