A tél leghidegebb napja lesz március elsején: lesz, ahol -20 fokkal köszönt a hajnal Magyarországon.

Kedden délután többfelé várható havazás, hószállingózás egyre inkább gyengülő intenzitással. Hajnalban helyenként nyugaton és északkeleten már szakadozik, majd napközben fokozatosan tovább csökken a felhőzet, legtovább a Balaton és a Tisza közötti sávban marad felhős az ég.

Éjszaka még elszórtan, szerdán napközben már csak elvétve lehet hószállingózás, gyenge havazás. Az északkeleti, északi szelet eleinte többfelé, szerdán főként a Tiszántúlon kísérik erős lökések, hófúvásra is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és -13 fok között alakul, de a gyengébben felhős, szélvédett vastagabb hóval borított tájakon -15 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és -8 fok között várható.

Eddig nem fullad ki a tél – kegyetlen mínuszokkal köszönt majd be a tavasz

Fotó: MTI

Csütörtökön, március elsején kezdetben napos idő lesz, majd délutántól délnyugat felől ismét egyre többfelé várható havazás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A leghidegebb órákban általában mínusz 16 és mínusz 10 fok között alakul a hőmérséklet, de a gyengén felhős, havas tájakon mínusz 20 fok alatti értékek is előfordulhatnak. Napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen várható csapadék. A havazást viszont egyre nagyobb területen váltja fel havas eső, ónos eső, fagyott eső, majd eső. Emellett megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, havas eső, ónos eső, északkeleten havazás. A déli, délkeleti szél időnként megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a maximumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Vasárnap főként keleten valószínű eső, záporeső. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 3-9 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A cím köszönő viszonyban sincs a tartalommal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.