Gulyás Gergely azt mondta, hogy a miniszterelnök Gyurcsány Ferenc Fészekrakó programjára gondolt, amikor arról beszélt, hogy a miskolciak már megtapasztalhatták azt, hogy milyen, amikor egy ilyen programmal visszaélve sokan megjelennek egy városban. 

Gulyás Gergely megerősítette, hogy Orbán valóban lemigránsozta a miskolci cigányokat

Fotó:  MTI

A Fészekrakó program használt ingatlanok vásárlását támogatta állami forrásból, így 2005 után sok szegény többgyerekes család költözött be vidékről Miskolcra, akiknek egy része nem is volt többgyerekes, mert egy csalássorozat miatt többen hamis igazolásokkal költöztek oda, és nem tudták fizetni a részleteket.

Gulyás Gergely csütörtökön a miniszterelnök mondatait úgy értékelte, hogy a Fészekrakó program egészen elképesztő együttélési válsághoz vezetett, aminek igenis része volt a cigány-magyar együttélés problémája is.

Gulyás Gergely szerint egyébként nem riogatás, hogy Orbán a migráció kapcsán hozta fel a miskolci romákat. Ezzel a RomNet.hu egyébként nem értett egyet, mert a lap Orbán Viktor miniszterelnök és Fidesz-elnök kampányában a gyűlölet céltáblájává tette a cigányságot címmel írt publicisztikát. Ebben úgy értelmezik Orbán mondatait, hogy csak idő kérdése volt, hogy elkezdik Soros György után magasabb fokra tekerni és új céltáblát találni.

Mi jeleztük, csak idő kérdése, mikor kerülnek a gyűlöletgépezeti propagandába a romák. Hát megtörtént! Az eddigi kettős beszédek helyett egyértelmű az üzenet, és egyértelművé vált az is, Orbán Viktor úr miként is vélekedik az államalkotó kisebbségi népcsoportról.

– írják a cikkben.

Váradi Gábor, a miskolci roma önkormányzat elnöke azt mondta a HVG-nek, hogy mélységesen fel van háborodva, hogy Magyarország miniszterelnöke migránsnak nevezi, és ilyen módon stigmatizálja a magyar cigányságot.

Majd hozzátette, hogy minden a szavakkal kezdődik, és ne legyünk meglepve, ha fizikai támadások, attrocitások is érik ez után a romákat.

(via 24.hu)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Hát kedves romákok, ezek után ha el akarjátok adni a szavazatotokat, jól gondoljátok meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Pálinkás Pál: Nem fogadom el, de annak ott hagyomanya van. Aki alacsony kasztba szuletett, az abbol nem kerul ki, szinte semmi lehetosege erre.
Ott ezt beleepitik a napi politikaba, ott EZ a rendszer.
Csak osszehasonlitaskent irtam, es persze nem az en elveimnek valo...Ennek ellenere India az egyik legdemokratikusabb orszag, mert ok mindent a helyen kezelnek. Nagy meloja volt ebben a Ghandi csaladnak, ok probaltak meg eloszor elhetobbe tenni Indiat - bar eleg sok hibat kovettek el, voltak kifejezetten pocsek intezkedesik is, nem csoda, hogy mi lett Indiraval. (A noket akaratuk ellenere tettek meddove a parancsara).
De eddig orban kepmutato volt, es tizmilliardokat - ha nem tobbet - koltott el mindenfele kamu programra, a romak felemelese cimen, most meg kozli, hogy igencsak utjaban vannak.
Szoval nekem az nem tetszik, hogy orban idonkent elokap egy-egy reteget, favorizalja oket, mert szavazatokat var toluk, de a kovetkezo pillanatban a sarokba vagja oket, mint egy elhasznalt rongyot, vagy egy darab szart.
Nem erdekli ot az elmebajan kivul semmi sem, csak a hatalom es a haracs... Nem fogok utana konnyet ejteni.
Nem akartalak felrevezetni, de szerintem a rasszizmus is mas, es a kasztrendszer is mas.
Az elobbiben kulonbozo embertipusokat, nepeket uszitunk egymasnak vagy tagadunk ki, (Ide ne jojjenek afrikaiak, mert az egy alacsonyabb rassz, de zsidok se, mert ok nyereszkednek, a kinaiak mindenbol kiesznek bennunket, meg kurva sokan vannak, szoval mindenki maradjon otthon. Ja, az arabok meg mindenki mas a kozelkeletrol potencialis terrorsta.)
A kasztok pedig a nepessegen - ha ugy tetszik magyarsagon - belul a kialakult jovedelmi rendszerek egyre nagyobb kulonbsege.
Amiben a romak a legszegenyebb magyarokkal egyutt vannak - ha tetszik, ha nem -, aztan van egy lebomlofelben levo kozeposztaly, ertelmiseg, sok tudassal, minimalis penzzel, ha nem nyal a fidesznek, es van 1000 olyan oligarcha aki viszi a ket also reteg osszes jovedelmet, haromszor...
kukac50
Romák és közmunkások nálatok pattog a labda,lehet dönteni kire szavaztok arra aki lenéz Titeket szegénységbe tart közmunka bérrel kegyelem kenyéren,vagy arra szavaztok,hogy változás legyen és több pénzért dolgozhassatok!
namihami
Azért némi jókor adott, megfelelő mennyiségű összeggel (ajándékokkal) el fogja tudni nyomni a fajtája lelki háborgását.
Mint ahogy ezt már többször megtapasztalhattuk. Most is be fog igérni tücsköt-bogarat és HUSSSS, elszállnak az ilyen emlékeik a megvett fajtársaknak.
Pálinkás Pál
@karma1: hu.globalvoices.org/2016/02/8565
faktor.hu/faktor-egyre-tobb-rasszista-tamadas-eri-az-afrikaiakat-indiaban
Csak hogy India sem olyan ahogy elképzeled..és most ne azt nézd hogy a faktor írta,a cikkben ott az eredeti BBC link...azért azt gondolom te is hiteles forrásnak tartod!!
evacica
Csak azt tudnám, hogy Gulyás Gergely reggelente, hogy tud úgy tükörbe nézni, hogy nem köpi szembe magát!Hiába van az a pénz amiért sokan megvehetők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.