A Fidesz arra kéri az ügyészséget, hogy adjon tanúvédelmet "a Czeglédy-Gyurcsány-ügy" tanúinak – közölte Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc és a baloldal teljesen összezárt Czeglédy Csaba, "a Gyurcsány-párt és az MSZP titkos pénztárnoka" ügyében. Szabadlábra helyezése után az ügyvéd elsőként a korábbi miniszterelnökkel egyeztetett – tette hozzá.

Budai Gyula úgy fogalmazott, Gyurcsány Ferenc és az MSZP teljes védelmet ad egy köztörvényes bűnözőnek, egy "durva adócsalónak". Ebből is látszik, hogy a korábbi kormányfő és a baloldal "legmagasabb politikai szinten jóváhagyott korrupciós ügyéről" van szó – jelentette ki.

Azok, akik tudhatnak róla, valójában mi folyt a bűnszervezetben, hová tűnhettek az ellopott milliárdok, valószínűleg nem mernek beszélni és vallomást tenni, hiszen azt láthatják, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP falaz Czeglédy Csabának. Ezért a Fidesz azt kéri az ügyészségtől, adjon tanúvédelmet ezeknek az embereknek – nyomatékosította a képviselő.

Úgy vélekedett, ennek köszönhetően talán többen merik feltárni a valóságot, elmondani, valójában milyen munkát végzett a Czeglédy Csaba irányította bűnszervezet, milyen kapcsolat áll fenn Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc és az MSZP között.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Klubtag: bothsyka! Mond meg a kutyulinak is!
Nessy
@Klubtag: Jó pénzért biztos akad egy - két "szavahihető tanú"! Ez kis hazánkban nem probléma!
Klubtag
@quadrocopter: ...a családfő kedvence a gyönyörű fekete labrador...aki látta, hogy tiz éven át hogyan él együtt e két csodás állat, az már nem élt hiába... :-)))
Ábel
Az már régen rossz, ha a fidesz valaminek, vagy valakiknek a védelmét akarja...
advocat
Gyuszi! Van egy hónapod. És annyi. Majd ügyvédként... Vagy már barna a nyelved is?
Manhattan
Ti ezt tudtátok? Egy kommentben hívták fel a figyelmemet, hogy ki is Budai Gyula , elszámoltatási kormánybiztos.
"Az egyetemi diplomát követően első munkahelye a Budapesti Katonai Ügyészség volt, ahol ügyészként dolgozott, majd 1994 szeptemberétől ügyvédként dolgozik az általa vezetett Budai és Kovács Ügyvédi Irodában, ahol 2011. évi parlamenti vagyonnyilatkozata szerint 2010. december 1-től szünetelteti foglalkozását.
Az ügyvédi iroda magánokirat-hamisítási ügybe is keveredett (előnytelen földtulajdon-adás-vételi csereszerződés), mely színlelt szerződéseket Budai ellenjegyezte, a Pest Megyei Főügyészség 2010 novemberi döntése alapján azonban az elévülési idő letelte miatt vádemelésre nem kerülhetett sor.

Budai azzal hárította el a Parlamentben feltett újságírói kérdést, hogy nem politikusként, közszereplőként, hanem ügyvédként végezte a tevékenységét az ügyben, bíróság pedig nem állapította meg a szerződések színleltségét.
(Egyéb "csemegék" a fickóról a Wikipédián.)
A hírek szerint holtak nevében kötöttek szerződéseket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.