Visszautasította a Kúria Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos felülvizsgálati kérelmét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre annak elbírálására.

A Kúria csütörtöki közleményében azt írta, a legfőbb ügyész indítványával érintett ügyben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) – minősített többséggel meghozott – határozatában felfüggesztette Czeglédy mentelmi jogát. A határozat szerint a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

Czeglédy mentelmi joga: a Kúria széttárta a kezét

Az érintett azonban jogorvoslat iránti kérelmet nyújtott be a Kúriára. A testület a bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet érdemi vizsgálat nélkül visszautasította.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mackoka46
@Pegero: Igaz a kompetens parlament már elítélte ! Én pedig felmentettem bizonyíték hiányában.
Lepényleső
...aztán ha mégsem a bán marad a trónon,majd bizonygatják elnyomottságukat mindenfajta
módon? Pilátus ki a kezét mosta,volt ezeknek az ősatyja?
Zeta
Mindenképp ott helye, ha a fidesz fél tőle!
A Kúria sem láthatja másképp, mert ha bukik a kormány, aminek Ceglédy nagy ellenfele, bjknának ők is Polt Péterrel együtt.
Ezt ezzel sem fogják tudni megállítani, a bukás eljön értük. Vagy így , vagy úgy!
Mit mondott Antal ? Tetszetett volna forradalmat csinálni! Ez a része len e a vagy úgy! Ez rájuk nézve rosszabb.
Yoda69
Ilyen a jogallam orbanisztanban.
Ezert kell minel tobben elmenni szavazni, hogy ezt a diktaturat es maffiat vegleg elsoporjuk.
Legyen Czegledy esete into pelda mindenkinek: ugyanez megtortenhet Veled is holnap, ha nincs jogallam es demokracia. Sot, ha orban marad akkor az lesz mint a ruszkiknal. Ott mar ki is nyirjak a maffia fonok (putyin) ellenfeleit. Remeljuk odaig nem sullyedunk.

MEG 30 NAP !
karma1
@Zeta: Asszem, egy picit tevedsz... Bar nem vagyok tulzottan jartas a jogi hierarchiaban, de nem hiszem el, hogy a NVB magasabb szinten lenne ebben a rendszerben, mint a Kuria!
A Kuria az utobbi idoben bemutatta, hogy bizony ok nekimennek a "kiralyi" birosagi donteseknek, szamosat felul is biraltak beloluk, ami ellen aztan nem is volt fellebbezes, mert a Kuria es az Alkotmanybirosag van a csucson...
Baromi nagy bajnak kell ahhoz lenni, hogy EZ a bator Kuria most rendben talalja ezt az ordito torvenytelenseget, tehat @mackoka46: -nak van igaza: irany Strasbourg! Ott aztan senkit nem lehet megfelemliteni, kilora megvenni, befolyasolni, hanem ok a rideg torveny alapjan fognak donteni.

Amiben az osszes sunyi birosag, a teljesen beszart fidesz oltari nagyot teved, az az, hogyha Czegledyt zarva tartjak, akkor attol meg azok a nagyon sulyos vadakat alatamaszto iratok nyugodtan nyilvanossagra johetnek, ugyanis ezeket SENKI nem talalta meg a mai napig (pedig dolgoznak rajta ezerrel!)
Czegledynek vannak munkatarsai, sajat ugyvedei, akik minden esetben tudjak, hogy mire mit lepjenek.
Ha az uralkodo kormany azt hiszi, hogy ezt az ugyet Czegledyek nem keszitik elo mar regota, modszeresen, akkor allati butak, es nagyon nem profik.
AMikor Gyurcsanynak felajanlhattak ezeket a papirokat,. akkor elindult Feri reszerol egy bizonyitasi eljaras, es szerintem mar akkor volt eredmeny, amikor felszolitotta orbant, hogy 72 oran belul jelentse fel ot ragalmazasert, kulonben nyilvanossagra hozza a bizonyitekokat. orban persze gyava volt, mint mindig, de azota ket riportot is lattam, egyet Ronai Egonnal, az utobbit Kalman Olgaval, mindketten rakerdeztek a papirok letezesere es hogy nyilvanossagra fogja-e hozni oket, mire Feri elegge sejtelmesen, de elegge magabiztosan is valaszolt, hogy "igen"... Mocsok egy banda, ugyis megbuknak...:o))
lusta
@mackoka46: Jogos. DE!
Jó pár év múlva hoznak majd csak ítéletet és akkor is az adófizetők fognak fizetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok