Az alapjövedelemnek nincs alternatívája hosszú távon sem Magyarországon, sem Európában, az tíz-húsz év múlva realitás lesz Európa majdnem minden országában – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy csütörtöki budapesti rendezvényen.

Karácsony Gergely: elkerülhetetlen az alapjövedelem bevezetése
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A politikus az Alapjövedelem: felkészülés a jövő politikájára című, a Párbeszéd pártalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány által rendezett konferencián azt mondta, az alapjövedelem jó eszköz lehet a "fájóan hiányzó" társadalmi kohézió helyreállításához, de bevezetése előtt modellkísérletekkel kellene megvizsgálni, hogy az hogyan befolyásolná a munkaerőpiaci aktivitást.

Közölte, addig is – ha kormányra kerül -

jelentősen emelné a családi pótlékot és az alapnyugdíjat, és ezzel "alapjövedelmi biztonságot" adna a nem aktív korúaknak; az aktív korúak körében pedig bevezetné a garantált minimáljövedelem juttatást.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
mibű? Má forint sincslassan annyit lopottazungárische Ceau konszern?
Minek vetté Tompikától cuccot? Minimum hasist tol!
peterkelemen
Mér régen be kellett volna vezessék egész Európában.
almalibre
Az új generációknak amúgy sincs sok kedvük dolgozni, támogassuk meg őket egy új érvvel…
verőce21
Tökéletes éleslátás az ellenzéki pártok munkatársaitól! :)
A "komcsik" a kommunizmust most globális liberalizmusként szeretnék eladni.
szep napot
En meg mindig az ingyen sort es es az orokeletet valasztom. Gergo mondj nagyobbat, szamotokra ugy sincs semmi kovetkezmenye.
wagabund
..."Karácsony Gergely: elkerülhetetlen az alapjövedelem bevezetése"...

Valamiért nagyon bátor a jelölt úr... asszem valaki a fülébe súgta azt a mondást, hogy ígérj bátran, olyan szegények nem lehetünk, hogy legalább ne ígérjünk...úgy sem kell megvalósítani.
CsipkeRózsa
@wagabund: Az alapjövedelem kérdése már évek óta vitatéma több helyen. Karácsony Gergely sem most kezdte ezt javasolni.

Szerintem ezzel a megoldással nem ítélnénk senkit éhenhalásra, fagyhalálra.

A fedezete megoldható az adók átrendezésével, a segélyek megszüntetésével, hiszen azok feleslegessé válnának. Egy rakás pénzt lehet visszaszerezni a jogtalanul ellopott vagyontárgyakból, zárolt bankszámlákról.
Mindenkinek ez volna az érdeke, nem csak a rászorulóknak.
Pálinkás Pál
Ez aztán remek ötlet...biztos a munka irányába terelné a sok cigányt...Mert vegyünk egy példát...a karácsony által megemelendő családi pótlékokkal egy 5 gyerekes cigányfamília...alapjövedelemmel együtt kapna 3-400 ezer forintot..
@peterkelemen: Nos péterke ,áruld el...ennyi pénzzel a zsebében hogy vennéd rá a kancigányt hogy elmenjen trógerolni napi 8 órát 100-ért???
Ez egy tipikus hülye libsi léggömb megint!!!
verőce21
A szocialisták, szavazóbázist szeretnének építeni a bevándoroltatott analfabéta milliós tömegekből, szociális juttatásokért. Ezeket jelenti, az olcsó/ingyenes bérlakásokat, szociális juttatásokat és munkanélküli jövedelmeket, segélyeket. Ez kell a sok analfabéta muszlim hordának, akik ráadásul hódító szándékkal is jönnek ezen felül. De mit érdekli a lipsiket a haza sorsa, csak a hatalommániájuk beteljesüljön?

De a szocialisták/liberálisok a helyben lakóknak is azt hirdetik, feltétel nélküli alapjövedelmet, magas családi pótlékot, stb. csak munkára ne ösztönözzön! Szavazóbázis építés, semmi más!
A "komcsik" a kommunizmust most globális liberalizmusként szeretnék eladni.
Desischado
Utána kel olvasni az Alapjövedelemnek, és akkor talán érthető lesz, miért van rá égető szükség. És én is azt mondom, hogy a próféta szóljon Karácsony Gergelyből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.