Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felajánlotta a közös koalíciós kormányzás lehetőségét a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az LMP-nek vasárnap Budapesten.

A Párbeszéd társelnöke abból az alkalomból állt a nyilvánosság elé, hogy a párt honlapján vasárnap közzéteszik az MSZP-Párbeszéd szövetség száz pontból álló kormányprogramját.

Karácsony Gergely koalíciós kormányzást ajánlott a DK-nak és az LMP-nek

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közlése szerint a kormányprogramot, amelyet a következő országgyűlésben a demokratikus ellenzéki pártokkal közösen kíván megvalósítani, elküldi a DK-nak és az LMP-nek.

Azt a sorsfordító programot, ami vissza akarja adni az embereknek a szociális demokrácia Magyarországán a sorsválasztás szabadságát

- fogalmazott Karácsony Gergely.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@jancsipapa: Igen,először meg kéne nyerni a választást.Aztán ha megnyerték,még az sem biztos,hogy Ők lesznek jogosak a kormányalapításra. Amennyiben a jobbik kapja a legtöbb szavazatot,akkor szerintem ők döntenek arról,hogy kivel akarnak kormányozni. Nekem mint emberrel semmi bajom Gyurcsánnyal,de ne felejtsük el,hogy nagyon sok ember van olyan véleményen,hogy akik már voltak,azok nem kellenek. Nos a DK vezetője pont az a Gyurcsány Ferenc,aki sok embernél kiverte a biztosítékot,pedig szerintem Ő nem volt benne nyakig a stiklikbe. Az,hogy náluk ment nullára az államháztartás,az a válságnak is volt köszönhető,ami 2008-ban az egész világot érintette és kénytelen volt Gyurcsány hitelhez folyamodni,ha nem akarta az országot belekergetni egy olyan csődbe mint a Görögöknél.volt. A másik ami gyurcsányt és az MSZP-t akadályozta a kormányzásban,az a Fidesz ellenzéki viselkedése volt.vagy el sem mentek,vagy kivonultak szavazás előtt a helyiségből,de mint tudjuk az erőszakos cselekmények megszervezésétől sem riadtak vissza. Így Gyurcsánynak elég nehéz dolga volt. Ráadásul Gyurcsány politikusnak túl gyenge kezű ember.Túlságosan is megbízott a minisztereiben,így nem is nézett utána annak,hogy mit tesznek.Mindenre rábólintott és ez nagy hiba volt,mert akkor is loptak,csak akkor még milliókban mérték a kárt, a Fidesznél már milliárdokban. tehát közel sem biztos jó ötlet karácsony Gergelytől a választások előtt 2 héttel gyurcsányt emlegetni,mint leendő kormányzó pártok egyikét. Sok olyan ember maradhat ezért otthon,akik eredetileg szavaztak volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@cikicakk55: Egyetértek.Most próbálkozni úgy gondolom nagyon elkésett. És ,hát a szavazók azok nem szavazó-automaták . Ha két vagy több csoportosulás - akik eddig kígyót-békát kiabáltak egymásra ( még egy-két hete is ) ,teljesen különböző elvi alapokon állnak ( ha van egyáltalán van valamilyen alap ,szerintem egyáltalán nincs ) most összeborul ,sunyi alkukat köt ,ide-oda visszaléptet indulókat , hogy gondolhatják ,hogy a szavazó birka módjára az ő elképzelésük szerint már ballag is és húzza is az ikszet arra akit " kijelölnek " neki .
kereső
@Béla333: 19:34, akkor menj fel a dk honlapjára.A magunkról lenyiló alatt talász egy "üvegzseb" menüpontot.A "soha"! ott van.Meg még más is, amit meg én nem láttam az lmp honlapján.
Béla333
@kereső: 20.09
Ne hülyíts már!
Nincs ott semmiféle nyílt kampányszámla!
Te láttad hogy a DK-nak van ilyen, vagy úgy gondoltad, hogy úgyse nézem meg?!
kereső
@Béla333": CCa tizedszer kérdezem, de képtelen vagy a jelek szerint kimondani hogy ilyet nem vezetnek: tehát hol olvasható a DK vagy az MSZP költéseinek a nyilvános kimutatása?
Azért nincs mert eddig sem vezettek ilyet sohasem, fennállásuk alatt végig hazudtak a kampány költésekről és ezt teszik most is?"
erre válaszoltam,ha nem lennél amnéziás.Egyébként meg teljesen mindegy ki mit válaszol neked, te csak "mondom a magamét" stilusban beszélgetsz.Szóval nem igaz,hogy nincs és nem is volt soha ! a dk-nak a kampánypénzekről elszámolása. Amugy hol található a nagyszerű lmp pártvezetőinek,és családtagjainak vagyonkimutatása mondjuk 2008-tól napjainkig.Talán ha megmutatnád,hol találom, mert a honlapjukon nincs.
Béla333
@kereső: 20.44
Kampányszámláról írogattunk. Folyamatosan! Erre te benyögöd, a párt ÁSZ által elfogadott gazdálkodását?!
Nyílt kampányszámlát ezek szerint nem vezetnek, mint ahogy a mutyipártoknál eddig sohasem vezettek.
Az hogy a kampány után összeállítanak visszamenőlegesen egy olyan kimutatást, ami megfelel a törvényi előírásoknak, de ennek semmi köze a valósághoz, ez nem nevezhető átlátszó, nyílt kampánynak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.