Az LMP az eddigi kormányokkal ellentétben nem kiszolgálni akarja a sikeres nyugati államokat, hanem közéjük akar tartozni – jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt, aki elmondta: ehhez fel kell számolni a bérválságot, amelyet öt lépésben hajtana végre az ellenzéki párt.

Az LMP öt lépésben számolná fel a bérválságot

Fotó: MTI

A javaslatok között van egy erős, megtartó szociális rendszer kialakítása, amely segítené a társadalom peremére kerülőket visszakerülni a többségi társadalomba. Az LMP új adórendszere az ország 90 százalékának helyzetén javítana – folytatta Szél Bernadett, hangsúlyozva azt is: a közszolgálatot egy 300 milliárd forintos bérkompenzációs csomaggal, valamint szolgálati lakások biztosításával tennék vonzóvá.

Az LMP egy új munka törvénykönyvében garantálná a munkavállalók jogait, és a kis- valamint közepes vállalkozásokat helyeznék előtérbe. Ahogy fogalmazott: legyen a sarki pék a stratégiai partner. Szél Bernadett hangsúlyozta: az oktatást is megerősítené, mert jó munkahelyhez jó végzettség kell.

Szél Bernadett a jelenlegi bérválságért az eddigi összes kormány felelősségét felvetette, de kijelentette:

a legnagyobb bűnt Orbán Viktor követte el, hiszen az elmúlt nyolc évben a versenyképesség zálogjának az alacsony béreket tekintette, ezzel szerinte tartós bérválságra rendezkedett be.

A politikus kérdésre beszámolt arról, hogy zajlanak tárgyalások esetleges visszalépésekről, a többi között Budapest 1-es választókerületében is. A társelnök itt az LMP jelöltjét, Csárdi Antalt nevezte a legintegratívabb jelöltnek, hozzátéve: alapvetően jobboldali körzetet jelöltek ki a kerület meghatározásával.

Megismételte: azt tartaná szerencsésnek, ha a választókerületek több mint felében egyetlen ellenzéki jelölt lenne, erre azonban a jobb- és a baloldal is nemet mondott.

Hozzátette ugyanakkor:

az LMP továbbra is kész tárgyalni a teljes ellenzéki koordinációról.

Pártja már két jelöltet is visszaléptetett, mindkét irányba tett egyoldalú gesztust, amelyet sem az MSZP, sem a Jobbik nem viszonzott, ezek a pártok még egy jelöltjüket sem léptették vissza – emlékeztetett. Megemlítette: saját választókerületében, Budakeszi és Budaörsön aktívan kampányol ellene a Jobbik indulója, holott szerinte el tudná hozni ezt a körzetet.

Szél Bernadett arra reagálva, hogy a választási bizottság törvénytelennek minősítette pártja jelöltjének, Ungár Péternek a telefonos kampányát, kijelentette: a kampány nem volt törvénytelen, Ungár Péter nem állított hazugságokat. Leszögezte: gyűlölet- és hazugságkampányát a Fidesznek kellene leállítania.

Az elnöktársát, Hadházy Ákost ért gyanúval kapcsolatban, ami miatt a földalapkezelő az ügyészséghez fordult, annyit mondott: a propagandasajtó azért propagandasajtó, hogy hazudozzon össze-vissza, választási győzelemhez segítve ezzel a Fideszt. "Ha támadnak minket, az azt jelenti, hogy jó úton járunk" – fogalmazott. Hozzátette: reméli, hogy annak az ügyészségnek már nem Polt Péter lesz a vezetője, ugyanis ő egész eddig a fideszes nobilitásokat védelmezte, egy dolga volt, hogy eltussolják az Orbán-család ügyeit.

Az egykori szocialista politikus, Lendvai Ildikó kijelentésével kapcsolatban, miszerint az LMP veszélyezteti az ellenzék győzelmét, Szél Bernadett azt mondta: ha Lendvai Ildikó bárit is tud változtatni azon a helyzeten, hogy a Jobbik, valamint az MSZP és szövetségi köre nem áll szóba egymással, akkor segítsen.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Magyarország nem tud már végképpen versenyezni a nyugati államok gazdaságával. Ugyanis a frissen bevándorolt GDP robbantó arabok és muszlimok olyan lökést adtak a gazdasági fejlődésüknek, hogy az előnyük végképpen behozhatatlanná vált. :)
verőce21
A 23 tagú muszlim család pl. 30.000 Euro, ~ 9 millió Ft/hó segélyt kap Németországban, így könnyen munkára fogható. :)
nihil
Én azért nem értem ezt a nagy LMP ellenességet.
Minden pártnak - ha nem is ugyan amiatt - nagyon sok bűne van.

Az MSZP-ét ismerjük, többek közt Gyurcsány öszödi beszédéből, mert nem Gyurcsány hazudott reggeltől estig, és nem dolgozott csak pöffeszkedett, hanem az MSZP !!!.
Egyedül Horn Gyula volt valaki köztük, és azóta sem találtak maguk között egy miniszterelnöknek való embert sem. ha ő maradhatott volna, minimum Csehország szintjén lennénk !!!
De azóta? Minek léteznek pártként, ha még egy saját miniszterelnök jelöltet sem tudnak kitermelni maguk közül, és vendégmunkásokat kell hívniuk? Milyen csapat az, amelyiknek nincs saját vezetője? Ez teljességgel érthetetlen a számomra!

Gyurcsány és dk: Gyurcsánynak csak két bűne van, de azok mindegyike példa nélküli!
1. Gyurcsány okos, számítania kellet az emberek negatív reakciójára, a fidesz aljasságára.
Szerszázalékig biztos vagyok benne, hogy máshogy is meg lehette volna oldani ezt a helyzetet.
és igenis, a felvételek alapján úgy vélem, gyurcsány cserbenhagyta a TV székháznál a rendőröket (csak a fékevesztett tömeg kegyelmének volt köszönhető, hogy nem volt lincselés), és amúgy egészében eszkalálódni az erőszakot városszerte.
2. Amit gyurcsány éveken keresztül nem tudott elérni, azt Bajnai EGY ÉV ALATT megoldotta.
vagyis, bár gyurcsány okos, de valamit mégsem tud...

A jobbik: Kár is belekezdeni!
A jobbik nem magától lett jobb. Simicska tarthatott a jobbik vezetőinek kiselőadást, ami által belátták, hogy tovább kéne lépni a gárdista cigányozós zsidózáson.
Oké, lehet, hogy tényleg belátták, és elindultak valami jó felé (néhány jobbikos politikus kimondottan szimpatikus nekem), és az is erősen elgondolkodtató, hogy a párt támogatói kitartottak mellettük, vagyis már ők is vágytak a konszolidációra.

Együtt-párbeszéd ugyanaz.
Éveken keresztül 1%-ot bírtak hozni, márpedig az 1%-ék egy nagyon kicsi szám.
Vagyis béna pöcsök.

A momentum még új, szóval ők még dolgozzanak négy évig.

A kétfarkú, meg... csak...
Peller Anikó
1. lépés, kinyaljuka geci seggét
2. lépés, folytatjuk a hazudozást
3. lépés, a választások után tárgyalásokat kezdünk a választáson induló kébvisellők viseletéről
4. lépés, Gyurcsány
5. lépés, az elemes kébviselők bérválságának megoldása.
nihil
.. vicces, de egy ország kormányzásához a jó humorérzéken kívül másra is szükség van.

A liberálisok szóra sem érdemesek, bár van köztük jó emberanyag, akikben van kurázsi, ezért nem is értem őket, hogy miért nem nagyobb pártokba, ahol kamatoztathatnák a tudásukat egy egész ország javára.

Szóval én így látom nagyon leegyszerűsítve, kivonatosan a pártok múltját, lehetőségeit.
Ha jó jó, ha nem jó, nem jó, ha tetszik, tetszik, ha nem tetszik, nem tetszik.
Én ezt csak az "ismerjük meg egymás véleményét" jegyében írtam le.
Jozefina
"Hozzátette ugyanakkor:
az LMP továbbra is kész tárgyalni a teljes ellenzéki koordinációról."
Bernike viccel, vagy hazudik???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.