A kormány elutasítja az uniós mezőgazdasági támogatások csökkentését és folytatja a munkahelyteremtő agrárberuházásokat, a termelési kultúrák megerősítését – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarországon 1 millió ember megélhetése függ a nemzeti és az uniós agrárpolitikától, ezért biztosítani kell a mezőgazdasági támogatások fedezetét akkor is, ha Nagy-Britannia kilépésével csökkennek a rendelkezésre álló források.

Megjegyezte, hogy 20 százalékos többlet vállalásával Magyarország az elsők között vállalta a tagállami befizetés emelését. A mezőgazdasági támogatások nélkül a vásárlók sem jutnának jó minőségű élelmiszerekhez megfizethető áron – tette hozzá.

A miniszter kijelentette:

a magyar mezőgazdaság fejlődési pályán halad, a 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztési alap jelentős beruházásokat tesz lehetővé.

Mint fogalmazott, a 2010 előtt privatizáció áldozatává vált, külföldi kézre kerül és megszüntetett kapacitásokat pótolni kell a cukor-, a tej- és a húsiparban. A munkahelyteremtő beruházások közül kiemelte a tavaly októberben felavatott tiszapüspöki izocukorgyárat és a 2019-re felépülő karcagi kukoricamalmot.

Fazekas Sándor hangsúlyozta azt is, hogy a Brüsszelben felvetődött javaslatokkal ellentétben a termelőknek szánt uniós támogatásokat nem szabad a migráció miatti feladatokra és a bevándorlók letelepítésére költeni.

A kormány kiáll a magyar gazdák mellett, érdekeiket külföldön is megvédi

- tette hozzá.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Sőt, még a határontúliakért is. Mi pedig finanszírozzuk, ezeket is (az legalább itthoni) és a kintieket is (voksra kidobott pénz). Kizárólag a tények kedvéért.
pisces
Kedves namihami! Önnek ami kidobott pénz, másoknak jelentős segítség, hogy gazdaságilag függetlenek tudjanak maradni, és megmaradjanak magyarnak! Önt gondolom ez nem érinti, önnek mindegy, mert irigy, mert buta mint a föld, és nemzete szégyene!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.