A NER fenntartása sok mindent jelent. Jelenti azt, hogy a közügyek kezelése, a fontos döntések meghozatala egy kis belső mag privilégiuma. Ez a szűk elit nem érdekelt abban, hogy a magyar emberek érdekeit képviselje, elsősorban az oligarcháiknak és saját maguk zsebének kedveznek feszt, legyen szó akár közbeszerzésekről, EU-s fejlesztési pénzek elosztásáról vagy bármilyen olyan ügyről, amiben közpénz van. Így ment ez a szoci kormányok alatt és így megy most a Fidesz alatt is. Nincs okunk kételkedni abban, hogy a kétosztatú politikai váltógazdaság mindkét félnek megfelel. Közös üzletek, kis mutyi, nagy mutyi, a felszínen szidják egymást, miközben lent épp kezet ráznak a közös bizniszekre. A Fidesznek és az MSZP-nek elsődlegesen az a fontos, hogyha kormányváltás van, akkor egymást váltogassák rendre. Ez fenntartható és stabil rendszert biztosít nekik, gazdaságilag, hatalomtechnikailag és a többi. Semmilyen innováció, semmilyen friss ötlet, semmiféle törekvés arra, hogy a társadalom...

Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"A NER pártjai pedig a Fidesz, az MSZP, immár a P-vel kiegészülve és a Demokratikus Koalíció. Meg vannak még kis baráti társaságok, akik valamiért pártnak hiszik magukat. Ilyen a Bokros Lajos -féle MoMa például. Ezek nem rendelkeznek tagsággal vagy bármiféle társadalmi támogatással, egyedül Kálmán Olgában bízhatnak, aki heti rendszerességgel hívja meg őket esténként beszélgetni.



Velük szemben állnak a rendszeren kívüli pártok. Ez a négy párt ideológiailag eléggé különböző, sőt egyikük éppen nemrég vetette le magáról korábbi világnézetét. Ábécésorrendben a Jobbikról, a Kétfarkú Kutyapártról, az LMP-ről és a Momentumról van szó. Ez a négy társaság nem tartozik bele a rendszerváltás után mesterségesen létrehozott kétosztatú politikai érdekszövetségbe. Véleményem szerint csak rájuk érdemes voksolni, hogy valódi változás kezdődhessen."
CsipkeRózsa
@Béla333: Ez már majdnem úgy hangzik, mintha azt mondaná egy fiatal, hogy aki öreg, haljon meg.

Rosszul osztottad be a pártok helyét. Más szempont szerint az LMP, a Jobbik, a Momentum helyen ott van, ahol a Fidesz, hiszen ők hajlanak majd arra, hogy a Fidesszel koalícióra lépjenek.
Béla333
@CsipkeRózsa: 19.25
A választóvíz ott van, hogy aki 1994 óta kormányon volt, közpénzt lopott és a váltópártját (Fidesz-MSZP és a belőlük kivált DK) nem számoltatta el az elkövetett köztörvényes bűncselekményekről ezek vannak az egyik oldalon. Ez nem életkor kérdése, hanem becsületesség dolga. Mivel a bűnök, a bizonyítékok összetartják ezt a csoportot, ezért ők a legnagyobb ellenfelei a másik csoportnak.
A másik oldalon meg vannak azok, akik nem loptak. Most azt hagyjuk, hogy miért nem loptak, elég annyi, hogy nem loptak.
Az meg még külön jó, ha ezeknek van olyan programjuk, amivel a politikusi korrupciót minimálisra lehetne leszorítani. És van ilyen!
CsipkeRózsa
A DK hogyan számoltatta volna el a Fideszt, hiszen Polt Péter mellett ez nem lehetséges. A DK-nak még frakciója sem volt, tehát a megszólalási lehetősége is kevés volt.

Nem értelek, hiszen látod, Polt Péter az ezer milliárdokra is legyint, vedd észre, ne legyél annyira elfogult, ha a Fideszről van szó.
Béla333
@CsipkeRózsa: 20.09
Polt jelenlegi helyzete a K&H korrupciós ügynek és az MSZP-Fidesz közös mutyiknak az eredménye! Beidéztem már néhányszor, hogy Polt milyen folyamat végén került ebbe a jelenlegi pozícióba. A Fidesz a fő felelős ebben, de a folyamatban az MSZP is részt vett, hozzájárult, hogy ne derüljenek ki a K&H ügyben az érintettségük.
Érdekel? Beidézem a cikkeket, de csak ha elolvasod!
CsipkeRózsa
@Béla333: Köszönöm, de ne idézd be a cikket, most nem tudok rá időt szánni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.