Az idei év elején elérte a lélektani 50%-ot az eltartott népesség rátája Magyarországon. Ezzel párhuzamosan gyorsan nő az öregedési index, ami miatt sok jóra nem számíthatunk. A fiatalok számának csökkenésével és az idősek létszámának emelkedésével az eltartottak aránya ráadásul tovább növekedhet. Utoljára az 1990-es években láthattunk példát arra, hogy az eltartott népesség aránya meghaladta az aktívakét, ugyanakkor a mostani folyamatok sokkal kedvezőtlenebbek az akkorinál A rendszerváltás időszakában ugyanis még a nagyarányú gyermek népesség miatt volt magas az eltartottsági ráta, és nem azért, mert az idősek (nyugdíjasok) lettek volna túlsúlyban. Ez kedvező korösszetételnek számított, hiszen megfelelő létszámban léptek be a mukaerőpiacra ahhoz, hogy hogy fenntartsák az elosztási rendszerek működését.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Noz a grafikonok magukert beszelnek. A fideSS kurmanyzasa alatt eloregedik a lakossag, elmenekulnek a fiatalok, akik meg maradnak nem vallalnak gyereket. Gyonyoru jovokep.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.