Például Magyarország. A Balkán az európai stabilitás kulcsa, de a jelenlegi helyzetben könnyen az orosz, a kínai vagy a török befolyás terepe lehet. Soros György magyar származású amerikai üzletember, filantróp fiával, Alexander Sorossal írt véleménycikket a The New York Timesba A Balkán az esély Európa stíbilizálására címmel. A cikk egyik apropója, hogy pontot tettek egy évtizedek óta húzódó vita végére: Észak-Macedónia lesz Macedónia, volt Jugoszláv Köztársaságból. Macedónia 1991-ben függetlenné vált Jugoszláviától. Mivel Görögország északi tartományát, ahol jelentős macedón kisebbség él, Makedóniának hívják, a görögök úgy vélték, a macedónok területi követelésekkel állhatnának elő, ezért különös jelentősége volt annak, hogy melyik földrajzi egységet hogyan nevezik. Sorosék szerint hiba lenne a megegyezést kisebb jelentőségű eseményként kezelni, mert a Balkánnak különleges jelentősége van Európa stabilitásának szempontjából. Főleg most, amikor a transzatlanti megállapodás...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Sajnos, Gyuri bacsi meg meglathatja, hogy mennyire igaza van, ha az Unio nem kap e'szbe, es nem razza le magarol Magyarorszagot es Lengyelorszagot, mert kulonben szetesik a nehez munkaval osszehozott unio.
36
Láttátok ezt!
Törölték a Spanyolországról és a migráns befogadásról szóló cikket!
csak úgy....
a BDR-DDR böl,egyik napról a másikra közös országot faragni,az is csak egy illuzió volt ...
a szocialista agymosást nehéz kiheverni,látszólag apáról-fiura száll...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.