“Magyarországot levettem a listámról”, “Soha többet nem akarok odamenni”, ilyen kommenteket lehet olvasni a Washington Post egy cikke alatt. A WP ugyanis megírta a Billy Elliot-történetet, vagyis hogy az Operaház levette a műsoráról a darabot nem sokkal azután, hogy a Magyar időkben (ebben a megdönthetetlenül értékes és objektív, szakmai lapban) azt írták róla, hogy a meleg propagandát képviseli. Az események önmagukban nagyon súlyosak és súlyos irányt is mutatnak, a Washington Post cikke alatt pedig többen azt fejtették ki, hogy ezután nem hajlandók már Magyarországra jönni, hiszen itt lassan teljes lesz a diktatúra. “Szerettem Magyarországot, de most már leveszem a listámról :(” – mondja az egyik kommentelő. “Nos, Magyarország innentől nincs rajta a listámon. Vajon ez az ország észrevette, hogy 2018-at írunk?”

Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szepen terjed a magyar cenzuras kultura hire a nagyvilagban...

Itt beszeltem egy 16 eves nemet cserediakkal, es nem ertettem, hogy a srac miert lesz zarkozott, amikor megtudta, hogy magyar vagyok, aztan a baratnom elmagyarazta - aki cserediakokkal foglalkozik, igy elegge ismeri a tortenetuket -, hogy a srac szulei ketszer voltak Magyarorszagon, es mind a ket alkalommal elloptak az autojukat. (Mercedesuk volt, az apja vallalkozo).
Nem csodalom a srac erzeseit, aztan tisztaztuk a szerepeket. Azt hiszem, o mar nagyivben fogja elkerulni Magyarorszagot, BARMILYEN cellal is kellene oda utaznia: akar turista cellal, akar uzleti ugyben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Szepen terjed a magyar cenzuras kultura hire a nagyvilagban...

Itt beszeltem egy 16 eves nemet cserediakkal, es nem ertettem, hogy a srac miert lesz zarkozott, amikor megtudta, hogy magyar vagyok, aztan a baratnom elmagyarazta - aki cserediakokkal foglalkozik, igy elegge ismeri a tortenetuket -, hogy a srac szulei ketszer voltak Magyarorszagon, es mind a ket alkalommal elloptak az autojukat. (Mercedesuk volt, az apja vallalkozo).
Nem csodalom a srac erzeseit, aztan tisztaztuk a szerepeket. Azt hiszem, o mar nagyivben fogja elkerulni Magyarorszagot, BARMILYEN cellal is kellene oda utaznia: akar turista cellal, akar uzleti ugyben.
F_Viktor
@karma1: Szerinted a német srácnak kik az igazi migráncsok, ahogyan orbán és saját médiái lefestik őket?
karma1
@F_Viktor: Hat Magyarorszagon nem mondhatja azt, hogy az ott ellopott kocsijukat migrans lopta volna el, de ha hazamegy Nemetorszagba, akkor szerintem mar ezerszer meg fogja gondolni, hogy magyarokkal barmilyen szinten uzleteljen.
Azzal egyutt eleg veszelyes igy rahuzni egy egesz nemzetre, hogy lopnak, csalnak, igy semmilyen modon nem akarunk veluk elni, mert ezek csak egyszemelyes - vagy kis bandas - bunozok, es azert nem ez a jellemzo a magyar emberekre.

Abban a pillanatban, hogy a magyar atlepi a hegyeshalmi hatart, belole is azonnal migrans lesz, es a terveit csak sajat maga tudja megvalositani, a sajat elkepzelesei alapjan. Ahogy egy magyar migrans fejebe se latni bele - akar utlevellel, akar szokessel kerul ki az orszagbol -, ugy egy sziriai haborus menekultebe sem, azzal a kulonbseggel, hogy neki viszont elmeletileg lehetnek olyan borzalmas emlekei, mint ami a magyarnak nem: lehet, hogy valoban az utolso pillanatban menekult el otthonrol, mindent hatrahagyva, es esetleg azt is latta, hogy az egesz csaladjat kivegzik a szemelattara, de ez pl. egy magyarnak - me'g - nem lehet a rossz emleke.
Tisztan elfogadnam viszont, ha valaha a koholt vadak alapjan leultetett Czegledy Csaba egyszer kikerulne a boribol - remelem, mielobb! -, akkor o mar siman mondhatja, hogy politikai uldozott, es ezert ker menedekjogot mashol.
Ilyen esetek csak a legvadabb 50-es evekben voltak, amikor rakosi uldozte a"nep ellensegeit" (vagy akit annak tartott), de lassan nemcak a horthy era jon vissza, hanem mar a legvadabb rakosi rendszer is, fuszerezve ne'mi goebbelsi propagandaval es hitleri fanatizmussal... Rettenetes ez, a 21. szazad elso negyedeben.
Pálinkás Pál
@karma1: Mint uniós állampolgár...ha átmegyek Hegyeshalomnál...miért is leszek migráns???
karma1
@Pálinkás Pál: Mert ha folyamatosan, eletvitelszeruen ott akarsz elni, vagy dolgozni, az illeto orszag Immigration Service-t kell felkeresned, azert! Mert adoszamot kell kapnod, es valamilyen jogon regisztralniuk kell, hogy te ott dolgozol, ott elsz, onnan kapod a juttatasokat, mert ez minden orszagban igy megy.
Nincs az a munkaltato nyugaton - na, csak ha egy nagyon simlis, mondjuk ukran vallalkozo cegerol van szo -, aki "csak ugy" alkalmazna teged a cegeben, plane, ahol valamilyen balesetveszely allhatna font, vagy eppen embereletek fuggnek toled. Vagyis egy magasepito, epuletacs, orvos vagy regisztralt nover nem csak ugy besetal egy korhazba es ker egy munkahelyet, es masnaptol johet dolgozni, ahogy ezt te meg me'g jo sok , magyar idokon nevelodo polgar gondolja.
Bocsi, de b@szhatod az unios allampolgarsagodat a hataron tul. Az csak egy elvi konnyebbseg, hogyha te meg egy zimbabwei jelentkeztek egy mukahelyre, egyforma kepesitessel, gyakorlattal, eletkorral, akkor teged kell elobb felvenniuk, mint unios allampolgart.
Neha venni kene a faradsagot, es sajat szemmel meggyozodni a vilag dolgairol, nem pedig a futyisz-mediara hallgatni.
Ezzel hulyiti orban az embereket mar jo regen, hogy az az egymillio magyar nem is hagyta el az orszagot, csak elment az Union belul szerencset probalni. Aha. Tenyleg? Mert a magyaroknak adoznak Londonbol? M.o.-ra fizetik a TB-juket, nyugdijjarulekukat, a magyar GDP-t novelik? A jovedelemadojuk, AFA-juk Magyarorszagot gazdagitja?
Pálinkás Pál
@karma1: ezt nekem mondod??? ugye viccelsz...szarok én a fidesz médiára...
karma1
@Pálinkás Pál: Hat egy biztos: nem en terjesztem azt a vadbaromsagot, hogy aki elment Londonba a komplett csaladjaval, az "csak" dolgozni ment, vagy eppen kalandvagya tamadt? Egyetlen meg meglevo ellenzeki sajto sem allitja ezt, viszont erre hivatkozik eloszeretettel a fidesz - csak hogy ne kelljen felelnie arra a kenyes kerdesre, hogy mit tesznek a tomeges kivandorlas ellen.
kereső
@Pálinkás Pál: 06:10, ezért leszel migráns:
Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember- angol:migrant: lakóhelyet változtató.
Pálinkás Pál
@kereső: hát..kicsit benézted...mert uniós állampolgárként nem vándorlok sehová...akkor gondolatmeneted mentén aki Miskolcról Pécsre költözik az is migráns???
kereső
@Pálinkás Pál: nem néztem be, ez a hivatalos értelmezése a migráns szónak. Ennek szó szerinti értelmezése szerint,aki az EU-n belül másik országba költözik, az is "migráns",hiszen lakóhelyet változtat- és itt a lakóhelyet nem az országon belüli lakóhelyváltoztatásra érti az angol, hanem a más országba történő lakóhelyváltoztatást.Az csak az únió szabályainak köszönhető,hogy az únió tagállamainak állampolgárait nem tekinti mingrásnak- hiszen mindannyian úniós állampolgárok IS! vagyunk./hajlamosak némelyek elfelejteni./
Pálinkás Pál
@kereső: No látod...tehát ha kiköltözöl Dániába,nem vagy migráns a jelenlegi státuszod szerint!!
karma1
@Pálinkás Pál: Nem vagy te ennyire sotet... Szoval teged az nem zavar, hogyha mondjuk reggel a postas egy "Good morning"-gal koszon be neked, es a miniszterelnokodert Theresa May-nek hivjak, mert ez termeszetes neked, meg 10 millio masik magyarnak is?Az sem zavar, hogyha Miskolcrol Pecsre koltozol, akkor itt is, ott is "Jo reggelt"-tel fognak udvozolni?
Ha ez ennyire termeszetes neked, meg az is, hogy esetleg danul kell kerned egy pohar vizet - mert ugye nem vagy migrans! -, akkor mi a gyaszert nem fogadod el , hogy Brusszelben mondjak meg, hogy "Ne lopj tobbet, orban"?Mert akkor Brusszel nem tesz mast, mint ezt az 580 millio embert iranyitja, nem pedig beleszol egy nemzetallam eletebe, ahogy a puhos mindenkor allitja.
Nem vagy egy kicsit sem meghasadva? Mert en peldaul Csehorszagban nem tudnek egy pohar vizet kerni,- ha arra kerulne a sor - csehul... Tudod? Mert nem az a szulohaza'm , oda egeszen biztos kivandorolnek Magyarorszagrol.
Akkor ezek szerint azt sem ertem, hogy Erdely mit akar, hiszen ezek szerint nyugodtan johetnek onnan, atszavazhatnak ide, nem kell nekik eroszakkal masodik allampolgarsagot adni, hiszen ok is kifejezetten unios allampolgarok, es mint ilyenek, lehetnek nyugodtan Nemetorszagban, Franciaorszagban, barhol.
Most mar csak azt mondd meg nekem, az az egymillio magyar, aki elhagyta a szulohazajat, miert nem Bukarestbe ment, miert ment inkabb Londonba, es akkor a nemzet elmebetege miert fuj allandoan Brusszelre, hogy beleszol a magyarok belugyeibe, mert mi egy eros nemzetallam vagyunk?
Kisse zavaros vagy az elkepzeleseidben, alapfogalmakkal nem vagy tisztaban, sajnos...
Csak hogy tudd: a magyarok Londonban = migransok (vagyis bevandorlok), mig a sziriai haborus menekultek REFUGE-k, vagyis = MENEKULTEK! A ketto meg veletlenul sem ugyanaz!
Pálinkás Pál
@karma1: Pontosan jól mondod. A menekültek maradhatnak amíg rendeződik a helyzet,de az csak Brüsszel szerint is 7%-ék...a többi takarodjon haza!!!És kissé demagóg vagy,mert kiforgatod a szavaimat...egy szóval sem mondtam hogy Európai Egyesült Államokban élünk...pusztán azt taglaltam hogy aki az unión belül "vándorol" az nem migráns...csak lakóhelyet vált...És hogy kérdésedre válaszoljak,ha Bukarestben is 2-3 ezer Euró lenne a fizu,akkor lehet oda mennének..És nem a dolog erkölcsi oldalát taglaltam,pusztán a jogi részét...Jelen állás szerint egy uniós állampolgár szabadon költözhet az unión belül...És valóban majd a Brexit után migráns lesz Londonban a magyar,de addig nem...És a legnagyobb demagógia tőled az összehasonlítás...a magyarok ,dolgozni mennek ki,szemben az afrikai hordalékkal,akik a segélyekért!!És mielőtt idelinkelsz kinn elkövetett "magyar" bűnügyeket...azok 95%-át cigány követi el...csak hogy tisztába tegyük a dolgokat!!És ha beletallózol külföldi lapokba...a közölt erőszakos bűnügyeket szinte kivétel nélkül nem az őslakosok követik el...mostt akkor ki nincs tisztában a dolgokkal!!!
kulabombaafityiszre
@Pálinkás Pál: Migráns szó jelentése
migráns (főnév)
Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember.Az Európai Unión belül nincs semmi akadálya a migránsok mozgásának. A gazdaságilag fejlettebb területeken a migráns más országokból betelepülő embert jelent.
Eredet [migráns < angol: migrant (elköltöző személy) < lásd: migráció]

wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Migráns
nevemnick
@kulabombaafityiszre: hagyd már. Van aki a fidesz értelmező szótár papíralapú kiadványát ismeri. Más a mellékhelyiségben a lapjait alfartörlésre használja, ha esetleg elfogy az egészségügyi papír, van aki meg olvassa.
Pálinkás Pál
@kulabombaafityiszre: Jaj de bírlak titeket...ugye te is tudod hogy a migráns kifejezést nem erre használják általánosan,főleg a mai időkben..
nevemnick...te nekem magyarázol fidesz propagandáról??? egy példát hozz ,amikor én amellett álltam ki...no ugye...ti libsik nagyon el vagytok varázsolva!!!ha orbán kinyilatkoztatná hogy a sz@r rossz dolog,ti oltárt emelnétek neki!!!A migránsügyben sem állok ki orbán mellett,mert puhapöcs...sokkal radikálisabban kéne kezelni a kérdést,hogy megszűnjön a népvándorlás...
kulabombaafityiszre
@Pálinkás Pál: ma, 07:46
A romacsávó gazdád használja másra.
Tudod az a skizofrén(ö mondta).
Egyébként értelmező szótár írja,de nektek ez nem mond semmit,mert
maga az értelem szó is idegen.
Pálinkás Pál
@kulabombaafityiszre: Te olyan sötét vagy,hogy veled még vitatkozni sem érdemes!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.