Megduplázódott 2010-hez képest a családtámogatásra jutó összeg, amely így eléri a 2000 milliárd forintot – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a jövő évi büdzséről szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A miniszter elmondta, az adókedvezményeknek köszönhetően 2011 óta mintegy 2250 milliárd forint maradt a családoknál.

Kásler: 2010-hez képest megduplázódott a családok támogatása

Fotó, címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

Hozzátette, nemcsak a "materiális javakat" növeli a kormány, hanem nagy hangsúlyt fektet az iskolák, óvodák felújítására, támogatására, és mindez jövőre is folytatódik.

A miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is mondta, hogy a kedvező gazdasági és politikai környezet, valamint az emberek szorgalma miatt történelmi mélyponton van a munkanélküliség az országban. Ugyanakkor az átlagbérek az utóbbi hat évben 51 százalékkal nőttek.

A mélyszegénységben élők helyzetén is változtatott, hogy sok munkalehetőség van, sőt bizonyos területeken munkaerőhiány is kialakult – tette hozzá.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"2011 óta mintegy 2250 milliárd forint maradt a családoknál."...Az Orbán családnál, a Rogán családnál, a Mészáros családnál...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Közben kuss van arról, hogy a hanyatló nyugaton mi a büdös francért születik több gyerek, mint ebben a Tündérországban, ahol most éppen keresztény franctudjamit épít a Züllött Tolvajok Társasága. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/05/gyerek.png
Ezt az ábrát nem a buzi libernyákok csinálták, hanem a KSH. És amikor készült, még nem volt migránsinvázió, nem azok növelik a lélekszámot. Sőt, nem csökkent a ráta a terroristák bejövetele óta sem. Pedig – ha hinni lehet a kormánypropagandának -, más országokban nincs CSOK és hasonló nagyoncsaládbarát intézkedés és mégis. Nem a melldöngetve, közpénzből finanszírozott, de totálisan értelmetlen családtámogatás a megoldás, hanem egy kiszámítható, stabil jogi és gazdasági háttér. Például egy olyan, ahol viheti sokra az is, akit pont nem Matolcsynak, Rogánnak, Lázárnak, Simicskának, Orbánnak, Mészárosnak hívnak. Ameddig ez nem lesz, addig hiába óbégat a komplett nemzeti bűnbanda, hogy nincs elég kis alattvaló. A jelenlegi tendencia az, hogy versenyzünk a fideszes bandával. A verseny tárgya pedig az, hogy ők halnak ki előbb, vagy az ország.
Eladott Ország
Ünneplőbe öltözött a lelkem, rózsaszirmok hullanak csendesen a hazámért dobogó, forrón lüktető nemzeti szívemre. Nagyjából. Gyereknap van, ez persze kihagyhatatlan apropó fideszéknek, mert hát ők a családbarát kormány, vagy mi a bánat. Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve valójában a húszas-harmincas évek dzsentri urambátyám-világának nosztalgiájából fakad. Várható volt, hogy kibújjon a szög a zsákból, és hogy végre eljussunk az őszinte színvallásig. Orbán Viktor illiberális rendszere nem kompatibilis a nyugati jóléti fogyasztói társadalommal és a szabad versenyre építő kapitalista piacgazdasággal, de a kísértetiesen hasonló jelek ellenére szocializmusnak sem mondható. Mi, magyarok, immár a Vezérünk álmaiban testet öltő sajátságos úton járunk Európában. Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk! Erre szavaztunk, s ezt érdemeljük. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
papa.49
Nem az az érdekes, hogy MEGDUPLÁZÓDOTT hanem az, hogy kinek jut beőle, a 4.5 millió szegény nem fogja érezni a ,,JAVULÁST,, !!!
A mennyezet nem szakadt rá erre a majomra , KÁR !!!
tulipan
Te AGYMENT! Azt miért nem mondod, hogy a rájuk elköltendő költségek is jelentősen nőttek,, hiszen se TB-t, se adót nem fizetnek!
tulipan
Csak LÁTNÁM már! Eddig évek óta csak fenyegetőznek, az meg nem zavarja a narancsnyik hordát!!!
www.napi.hu/magyar_gazdasag/eu-magyarorszag-kotelezettsegszegesi-eljaras-stop-soros.666355.html
tudode
Jó, jó!
,
Az a RÁKFENÉJE, gennyes góc az ország testén, hogy vannak, akiknek az ILLETMÉNYE "csak" zsebpénz, akkor, amikor "csak" NEM IS AKÁRMELYIK egy család
.
------ Három év alatt hárommilliárd Forintot vett ki a cégeiből az Orbán család
g7.24.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
És ebben még nincsenek benne a HAVEROK, BARÁTOK, obshore lovagok, annak TÜKRÉBEN, hogy a MINDENKORI ÁLLAM az adóbefizetésekből, és az EU-ból befolyó LÓVÉBÓL osztogatna, ha nem FOSZTOGATNA!
.
Arról miért NEM SZÓL A FÁMA, hogy 2010 előtt a KÖZMUNKÁSOK minimálbérért dolgoztak, aztán "csak" közmunkásbérből, az EMLÉKEZETES 47 ezer forintból MEG LEHET ÉLNI!
.
Tehát az ÚJ HÚSOKKAL si folytatódik a társadalom KÁBÍTÁSA azzal, amely megmagyarázhatalan!
.

..
tudode
Aztán vajon EZEKNEK a felcsúti IQ' huszároknak ki vezeti a KEZÉT ahhoz, hogy AKKORÁT harapjanak ki az ország TESTÉBŐL, amelyre nem volt példa, mint pl. az aki a DEMOKRATIKUSAN MEGVÁLASZTOTT Varga György polgármester helyett, akinek a GYOMRA MÉG ANNYIÉRT sem volt hajlandó csemcsen bencsezni ezzel a KÉT MÁKVIRÁG egyikével:

------- Mészáros Lőrinc csendben bevallotta, hogy DOLLÁRMILLIÁRDOS.
g7.24.hu/penz/20180505/meszaros-lorinc-csendben-bevallotta-hogy-dollarmilliardos/
.
Arról nem is SZÓLVA, hogy pártunk, és kormányunk LEMONDATTA azt, akinek a SZÁJÁN még egy ÉRTELMES MONDAT nem hangzott el. mintha nem történt volna semmi, csak MAGÁNEMBERI státusában nem KÖTELES beszámolni a GYŰJTÖGETŐ ÉLETMÓDJÁRÓL!
.
Igen ám, de hol van a NAV, az igazságszolgáltatás, nincs dolguk, csak a CZEGLÉDIT tekergetik???
colibri
Fújja a fidess-nótát, pont úgy, ahogy kell. Próbálja erősíteni Novák Katalin államtitkárt. Ja, és közben ez a pali láncdohányos... (orvos, főonkológus akárki)
Hellcat
"2011 óta mintegy 2250 milliárd forint maradt a családoknál."...Az Orbán családnál, a Rogán családnál, a Mészáros családnál...
advocat
Csak az rohadt családi pótlék nem emelkedik. Igaz, 10 parancsolatos Káslerke?
kisrigó
Egyszerűbb ellenőrizhetetlen számokkal dobálózni, mint tenni valami érdemlegeset, ami láthatóan javítana az egészségügyön. Ja, kérem a beszéd nem kerül semmibe!
papa.49
Kasler a képen nézegesd a SOTE. I. Sebészeti Klinikán készült videót, és sürgősen hazudjál újat, nagyobbat !!!
Ez még a bolondbalognál is sokkal aljasabb !!!
babp1982
Ikább a te eszed duplázódik meg köcsög akkor nem beszélnél ekkora marhaságot rohadtál volna meg a jó anyàdba-:((
babp1982
Történelmi mélyponton van a munkanélküliség az országban ? Te hülye negyeszű faszvirág azért mert elmentek az emberek meg a Kádár rendszerhez képest azért az mèg odèbb van ! Nem értem csak ilyen barom állatok vállaljàk a miniszteri pozíciót mint ez a kretèn?
csipetke
...és ezt a sok "jótéteményt" mikor fogják érzékelni a családok?Vagy vatikáni valutában kapják?Isten fizesse meg...
vladimir putin
kéne egy olyan funkció ide, amivel le lehetne tiltani az idióta fideszes alkesz szipósok hozzászólásait.
tulipan
@vladimir putin: Nem csak egyet, többet is! Idegesítőek ezek narancsos bérencek!!!
karma1
@vladimir putin: @tulipan: Ha nem valaszoltok nekik, akkor teljesen mindegy, hogy mit irogatnak ide - csak at kell lepni folottuk, mint a szaraz kutyaszaron...Ne etessetek a trollt: minden egyes riposztotokkal alkalmat adtok neki egy ujabb hsz kiotlesere, amiben ugysincs semmi ertelem, akkor meg minek? Igy viszont kapja a penzt minden hsz-e utan,...
Mondom, ne etesssetek a trollt.
karma1
Nagy varazslo ez a lapatfulu kecskeszakallas tudor: ugy tudott megketszerezodni (allitolag) a nagycsaladosoknak nyujtott segitseg, hogy kozben egy fillert sem emelkedett a csaladi potlek...
Hiaba, no, "csak a kezemet figyeljek, mert csalok" (by Rodolfo)
evacica
Kásler doktor nem tudom milyen orvos, de lehet, hogy jó is, hogy nem kerültem a keze közé!Egy biztos megnyilvánulásai rémisztőek!Tudom, hogy az orvosok között sok a hívő, családon belül is tapasztaltam, de azért ennyire nem szált el senki agya!Ezt a jó embert ha hallgatom,megijedek, hogy ilyenekre bízzák az emberek életét!
Jozefina
@vladimir putin: igazad van, de a legjobb megoldás átnézni raltuk és nem leállni vitatkozni velül!!!
tulipan
@karma1: Biztosan, azért ilyen sok a rákos beteg...
tulipan
@karma1: Igazat van! Az a baj, hogy olyan nevetségesek ezek az agyatlan narancsosok! Megpróbálom megállni, hgy ne regáljak a baromságaikra!!
karma1
@tulipan: Nekem rendszeresen hintik a baromsagaikat, de a cikkrol SOHA nincs egyetlen megjegyzesuk sem. Akkor mirol is beszelnenk? Mit uzengessek vissza a sajat szemelyemrol? Eleg az, ha en tudom, hogy ki vagyok, - o"roluk csak sejtem, mert latszik, hogy kik ok -, a tobbi viszont marhara nem erdekel, : amikor latom, hogy ok "valaszolnak" nekem, akkor ugrom a kovetkezo uzenetre, oda sem nezek a monitor baloldalara, igy aztan meg csak nem is idegesitenek.
Mindenki monologizaljon ugy, ahogy akar.
1magyar
De hiába ha a megszült és a szülő "munkaerő" egészségügyileg nincs megmentve "értékmentés" ) akkor nem indulunk a 0-ról sehova.
csipetke
@babp1982: 19:48 Ez a fidesz színvonala.Náluk nem feltétel a saját gondolat,majd megmondják,hogy mit gondolhatsz,mit mondhatsz,mit tehetsz.De látszik,hogy a kásler felett álló sincs jól elengedve észügyileg,mert kásler a szócső..
tulipan
@csipetke: A pénzjutalom, csak akkor jön ha teljesítik az elvárást! Mint a kutyáknál! :)
evacica
@karma1: Tudom, sajnos érdekelt vagyok a témában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.