A Kárpát-medence valamennyi határon túli, magyarlakta területe, valamint a 19 magyar megye kalászából font koszorút első alkalommal állították ki a bazilikában - hangsúlyozta Jakab István az Országgyűlés alelnöke hétfőn, a koszorú kihelyezésekor tartott átadón. Elmondta, hogy a két részből álló koszorú külső része az anyaországot jelképezi, amely átöleli a határon túl élő magyarságot. "Ez a dupla koszorú az összefogást, az összetartozást jelképezi" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a 15 millió búzaszem a 15 millió magyar összetartozásának szimbóluma. Snell György püspök nagyon szép jelképnek nevezte a koszorút, hozzátéve, hogy a katolikusok számára a búza azért is fontos jelkép, mert Krisztus az utolsó vacsorán a sok kis búzaszemből összeálló kenyér színe alatt "maradt itt" az eukarisztiában. "A sok kis búzaszem itt a magyarok összefogását és egységét jelenti, az eukarisztiában pedig minden jóakaratú emberét" - fűzte hozzá.

Forrás: magyarhirlap.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A püspök úr jól megaszonta!
A sok kis búzaszem itt a magyarok összefogását jelképezi, az eukarisztiában minden jóakaratú emberét! Ennyire ismeri a híveket,hogy a jóakarat nálunk külön kategória, amiben lassan tényleg igaza lesz.
bencemacska
De én ezt inkább egy román kucsmának látom, mint koszorúnak.
Hiába, MÁS A VILÁGNÉZETÜNK!!!
papa.49
Innen már csak egyetlen lépés a Rákosi féle aratási koszorú !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.