Szavak nincsenek azokra az áldatlan állapotokra, amik egy Balaton parti büfébe voltak egészen eddig.

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatonboglári büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a szakemberek megállapították, hogy a büfé élelmiszer-előállító, vendéglátó-ipari tevékenység végzésére alkalmatlan – közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A Nébih honlapján közzétett jogsértési lista alapján az érintett büfé a Balatonbogláron található

"Kikötő Falatozó".

A közlemény szerint az ellenőrök

súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat találtak a vendéglátóhelyen.

Az egységben több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak.

A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak.

A termékek között találtak olyanokat, amelyeknek

2014-ben és 2016-ban lejárt a minőség-megőrzési idejük, valamint voltak nem nyomon követhető élelmiszerek is, ezért a hivatal összesen 120 kifogásolt tételt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Kiemelték, hogy az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A büfé valamennyi hiányosság kijavítását követően, csak az ismételt, kedvező eredményű hatósági szemle után kezdheti újra a tevékenységét.

Forrás: MTI, Blikk, Nébih

Fotó: Nébih

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Veleda: Vagy bármelyik bódéból bárhol. Tisztelet a kivételnek. Már csak bepillantva is az ablak mögé látható, hogy ezek bizony nem a higiénia fellegvárai. Akár majdnem mindet is bezárathatná a Nébih. Hasonló állapotok vannak nagyjából mindegyikben, de plázák kisebb éttermeiben is bőven van hasonló. Nem buknak le ha csak egy volt dolgozó nem jelzi az állapotokat, rengeteg ilyen helyet lehetne bezárni "rajtaütésszerűen." De láttünk már fűszerüzemben egeret, pékségben patkánytetemet is a Nébih jóvoltából. Miért engedik ezeket újra kinyitni. Pár hónap és ugyanilyen koszfészek lesz megint mind.
maci0427
Minden otthonon kívüli evés - ivás veszélyes már !
terlasz
@maci0427: Ez szerencsére nem jellemző csak az általánosítás.
Lepényleső
Ami itt mocsok látható,attól nem különbet etet velünk a volánunk? Mégsem lép a nébih,pedig
már benne nyakig állunk?
Veleda
@Commenter: Teljesen igazad van. Vannak ilyen állapotok máshol is, ott is, ahol nem látjuk. Én maradok a jól bevált dobozos csomagolásnál, az autó elviszi a csomagjainkat, eszünk előre elkészített kajákat. Különben is, a gyerekek a fürdéstől óránként éhesek, vagy kérik a rágcsát, én nem állok sorba, szerencsére nagyon türelmes unokáim vannak, ők megelégednek az 1-lángos-1fagyi variációval. Papi 1 sörrel, aztán kapja a hideg otthoni limonádét.(mert vezet). Nekem a szabad strandok higiéniájával van inkább gondom, sok a szemét, nem takarít senki sem. A wc-ről nem beszélve.Undorító állapotok vannak.
Commenter
@Veleda: neked is abszolút igazad van. A strandok is bőven hagynak kivánnivalót maguk után. Az árak az egekben, de a környezetre nem adnak vagy nem nagyon. Szerencsére engem nem nagyon érint sohasem szerettem a vizet, így sem a strand sem az uszoda nem hiányzik. De megértem hogy sokan szeretik, ezért kellene odafigyelni erre. A wc-k állapota sajnos nem csak a strandokon ilyen: metroaluljáró, plázák, gyorséttermek, kórházak stb. mellékhelyiségei...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.