Több szempontból is ellentétes az európai uniós joggal, hogy az Európai Parlament kétharmados többséggel megszavazta szerdán a Sargentini-jelentést a magyar jogállamiság helyzetéről – mondta el Kovács Zoltán kormányszóvivő a BBC brit közszolgálati rádió Világszolgálatának csütörtökön adott interjújában.

Kormányszóvivő: a Sargentini-jelentés politikai indíttatású
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A szóvivő szerint a jelentés olyan bírálat, amelyet már sokszor lehetett hallani az utóbbi nyolc évben, nyilvánvalóan politikai indíttatású, és az EP baloldali-liberális berkeiből kapta a magyar kormány.

A kormány már korábban is sokszor visszautasította azokat a megállapításokat, amelyekre a Sargentini-jelentés hivatkozik, és most is egy több mint száz oldalas dokumentumban cáfolta annak ténybeli tévedéseit és politikailag motivált megállapításait

- mondta.

Az Európai Uniónak egyetlen testülete van, amely vizsgálhatja az uniós jogszabályok betartását, és vitát rendezhet erről: az Európai Bizottság, nem pedig a parlament – jelentette ki Kovács Zoltán.

Az EP nem is rejtette véka alá, hogy ez egy politikai eljárás volt, amelyben azzal vádolták a kormányt, hogy megsértette az EU értékeit.

Márpedig az EU értékei az uniós jogrendszerben vannak lefektetve, és bármilyen jogi vitái voltak Magyarországnak a bizottsággal, azokat már mind lezárta – szögezte le. "Miféle jogrendszer az, amelyben már lezárt ügyeket újranyitnak?"

- kérdezte a szóvivő a műsorvezetőtől. "Ezért mondjuk, hogy a Sargentini-jelentés elfogadása egy politikai boszorkányüldözés. Annál is inkább, mert az a manipulált szavazási rendszer, amelyben ezt a jelentést kétharmados többséggel elfogadták, szintén ellentétes az uniós szerződésekkel" – tette hozzá, utalva arra, hogy a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe leadott szavazatként.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iluminati
Egy újjabb hülye... aki nem szavaz az nem akar mint ha ott sem lenne... Itt valaki megkérdezte , választáskor akar e a nyertes párt szavazatait erősíteni annak ellenére hogy nem rá szavazott.?A saját fegyverével vissza vágni valakinek az a legfájdalmasabb nem de?
Eladott Ország
Kovács Zoltán már megint megmondta. De azért én nagyon örülök annak, hogy Kovács Zoltán rendületlenül a helyén van, mert sanszos, hogy az idő haladtával egyre több dolgot kell majd megmagyarázni. És ez neki nagyon megy, ahogy a teljes fidesznek is. Így lesz a szegénységből gazdagság, a diktatúrából demokrácia, a kisebbségből többség. Hiába, a magyar már csak ilyen furfangos nép. Főleg az a része, amelyik beleülhet a hatalomba.
Végezetül mellékelem, Demokrata Kormányfelszopó Zoltán fotóját, mely kihagyhatatlan.
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
Eladott Ország
Van annak valami suta bája, amikor a kormány a demokráciára hivatkozik. Abban az országban, ahol szó szerint félelemben élnek azok, akik nem a kormánypárt feltétlen hívei, mert bármikor elveszíthetik az egzisztenciájukat, a nyakukba kaphatják a hatóságokat, meghurcolhatják, rágalmazhatják, sárba tiporhatják őket, ott nincs demokrácia. Ahol a legfőbb ügyész a kormánypárt érdekeit szolgálja, ahol az ügyészség, az alkotmánybíróság, a rendőrség, az adóhatóság kézivezérelt, ott szó sincs demokráciáról. Ahol nem hallgatja meg a kormány az oktatás szereplőinek véleményét, hanem saját csókosaival körbevett, kerekasztalnak nevezett hazugságra hivatkozva kényszeríti rá az akaratát az egész társadalomra, ott nincs demokrácia. Ahol a politikusok, kormánytagok, kormányfő nem elszámoltathatóak, ahol a miniszterelnök lánya és az ő férje pofátlanul nyomul a közbeszerzéseknél éppen úgy, mint a turisztikában, ahol ugyanők diplomáciai csatornákat igénybe véve külföldi miniszterekkel tárgyalnak, majd hazugnak neveznek mindenkit, aki erről beszélni mer, ott szó sincs demokráciáról. Ahol a miniszterelnök családtagjainak simliskedését a kormányszóvivők, miniszterek védik, belehazudva egy egész ország arcába, ott szó nincs demokráciáról. Ahol a sztájktörvénytől kezdve a gyülekezési jogig mindenben a kormány dönt, ahol megpróbálja a kormány megfélemlíteni, lejáratni, elhallgattatni az újságírókat és a sajtót, az nem demokrácia. Nem is diktatúra egészen, de ez nem a kormányon múlik. Ez egy banánköztársaság alapú családi maffia.
lusta
Drága barcikai rém, akkó magyarázza má meg ennek a hülye népnek, hogyan lett egy érvénytelen népsavazásból 98-os népakarat?
Grafix69
Igen , mocskos kis tenyérbemászó , politikai . Miért mi más lenne ? Mikor egyfolytában Sorosoztok az meg keresztényi cselekedet nem ? Ekkora egy surmót mint ez a fasz , talán csak a Halász tudna űberelni aki még akkor is hazudik ha kérdez . Politikai , anyád is politikai kérdés volt mikor készültél mert éppen nem volt adás a tévében .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.