Az Eurostat friss adatai rémisztő képet mutatnak a magyarországi halálozási rátákról. Az Eurostat nemrég jelentette meg a Regionális Évkönyv 2018 című kiadványát, melyből az európai lakosság életminőségi adatairól lehet sok mindent megtudni. Mint a Portfólió most összefoglalta, két tekintetben különösen lesújtó a kép Magyarországra nézve: mind a krónikus megbetegedések, mind a rákos megbetegedések esetében nagyon rosszak a halálozási ráták Magyarországon. Mint az adatokból kiderül, a krónikus betegségek (rosszindulatú daganat, ischaemiás szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség) okozta halálozási ráta értéke a magyar régiókban kimagasló. Ez nem csak magyar sajátosság, látványos a különbség a nyugat-európai, illetve a kelet-közép-európai országok között, ugyanakkor a krónikus betegségekkel összefüggő halálozási ráta az észak-magyarországi régióban a legmagasabb egész Európában, míg ötödik helyen az...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nem a krónikus betegségek gyilkolnak, hanem a magyar egészségügy gyalázatos helyzete!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Nem a krónikus betegségek gyilkolnak, hanem a magyar egészségügy gyalázatos helyzete!
Nessy
@wagabund: Félek, hogy bár már Kínában is "tisztább" a levegő, mint nálunk, ez sem éri el a kormány inger küszöbét. A diagnosztika és a gyógyítás jelenlegi szintjét látva, csak rosszabb lesz a helyzet!
wagabund
@Nessy: nyomtam egy tetsziket, pedig szomorú dolgot írsz...
Nessy
@durbincs: Valami új szöveg? Vagy ennyit tud a programod megjegyezni?
Eriksson
Azt mindenki tudja, hogy Borsod volt az ország legnagyobb ipar- és bányaterülete s mint ilyen, egyúttal a legegészségtelenebb is. Mint mindenütt a világon.
Nessy
@durbincs: Az aranyhalak rövidtávú memóriája 9 mp. A többié sem sokkal több. Egy halfarokét nem mérték, mert nem jelöltek negatív eredményt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.