A Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat szerdai parlamenti vitájában a fideszes Kósa Lajos a magyar függetlenség és önállóság megvédésére szólított fel.

Kósa Lajos (Fidesz) a Sargentini-jelentésről azt mondta, hogy

"ha ezt Visinszkij elvtárs megérhette volna, mind a tíz ujját megnyalja".

A jelentés névadója,

Judith Sargentini bevallotta, hogy semmilyen összehasonlító munkát nem végzett, ezért Magyarországgal szemben olyan vádakat fogalmazott meg, amelyek több EU-s országra is igazak lennének

- ismertette véleményét.

A politikus kiemelte, hogy minden magyar képviselő esküt tett a magyar függetlenségre, az önrendelkezésre, az önállóságra és az alaptörvényre.

A jelentés viszont "hemzseg azoktól a pontoktól", amelyek azt mutatják, hogy Magyarországtól függetlenséget, önállóságot és szabadságot akarnak elvenni

- fogalmazott.

Számtalan aktuálpolitikai vita lehet az unióval, de az nem kérdéses, hogy a magyar szabadságot és önrendelkezést meg kell védeni – szögezte le.

Kósa Lajos kijelentette, hogy amikor Magyarország a nemzet és az emberek biztonsága miatt nemzetközi szövetségeket kötött, akkor ezzel nem mondott le a területi integritásáról és a határainak védelméről.

Magyarországot azért támadják, mert szembemegy azzal a balliberális megközelítéssel, hogy Európában multikulturális és vegyes társadalmat kell felépíteni – jelentette ki.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Lali király Lali király te tényleg nagyon hülye vagy, és gátlástalan gazember! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.