Pest megye rendőrfőkapitánya elismerésben részesítette azt a három ráckevei rendőrt, akik péntek hajnalban megmentették egy idős hölgy életét Ráckevén.

Kitüntették a rendőröket, akik megmentették egy öngyilkos néni életét

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Mihály István dandártábornok szombaton dicséretben és tárgyjutalomban részesítette a Ráckevei Rendőrkapitányság három beosztottját, Doszkocs Gábor r. törzszászlós szolgálat-parancsnokot, Wesselényi Miklós r. főtörzsőrmester körzeti megbízottat és Tóth Gábor r. törzsőrmester járőrparancsnokot, akik tettükért a „Példás helytállásért” emlékplakettet is átvehették.

A rendőrség honlapja szerint a ráckevei rendőrök gyors helyzetfelismerése és összehangolt intézkedése megmentette egy hölgy életét, aki 2018. október 12-én hajnalban Ráckevén egy hídról a Dunába ugrott.

A részletekről így írtak:

„A Ráckevei Rendőrkapitányság szolgálatirányító-parancsnoka 2018. október 12-én 1 óra 9 perckor az egyik térfigyelő kamera képén arra lett figyelmes, hogy Ráckevén, az Árpád híd közelében egy ember az úttest közepén céltalanul sétál, majd elindul a híd felé. Az irányító a kamerával követte a személy mozgását, majd azt látta, hogy az a híd korlátjára kezd el felmászni.

Kitüntették a rendőröket, akik megmentették egy öngyilkos néni életét

Ekkor egy körzeti megbízott és egy járőr kollégájával azonnal a helyszínre indultak, ahova perceken belül kiértek. A hidat és a vízfelszínt átvizsgálva látták, hogy a vízben egy vastag ruházatot viselő, feltehetően eszméletlen hölgy sodródik, akinek azonnal a mentésére indultak. A körzeti megbízott ruházatát levéve a vízbe ugrott és a bajba került hölgyhöz úszott, járőr társa is a vízbe ment segítve a hölgy partra emelését, míg a szolgálatirányító- parancsnok egy lámpával folyamatosan megvilágította a mentésre szorulót, nehogy a sötétben szem elől tévesszék. Az időközben magához tért 74 éves hölgyet a partra vitték, ahol pokróccal és saját ruházatukkal a rendőrök betakarták, majd további ellátása céljából átadták az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak.”

(police.hu)

Fotó: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.