A jó minőségű magyar étkezési szilva keresett exportcikk, de a hazai gyümölcsültetvények nagy része elöregedett, csak kevesen tudnak minőséget termelni. Szerkezet- és szemléletváltásra lenne szükség. Évente átlagosan 1,3 kilogramm szilvát fogyasztanak a magyarok: a gyümölcs frissen, lekvárként, befőzve és pálinkaként is népszerű. A minőségi magyar friss szilva és szilvapüré külföldön is keresett, olvasható a Nemzeti Agrárkamara weboldalán. Az írás a 24.hu szemlézte.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy frappáns fogalom

egy szokás szerint veszni hagyott lehetőség kapcsán

A napi.hu számol be róla, hogy a Nemzeti Agrárkamara hosszas sirámban siratja a szilvát. Megállapítja, hogy „A magyarországi szilvaültetvények nagy része azonban elöregedett, sok helyütt nincs öntözés, kevés az intenzív művelésű, korszerű állomány”
Pedig ugye a mai világ jellemzője is lehetne: A Pallas szerint a hétszilvafás = „a nagyon csekély birtoku, szegény s e mellett gyakran dölyfös nemes ember gúnyneve”! =))
Hogyan? Hogy nem is nemesek? Miért a csekély birtok vagy a szegénység stimmel? No de dölyfös!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.