Gondolta volna, hogy mennyi, a szervezetünk számára értékes vitamint dobunk ki a banánhéjjal?

Nem is gondolná, mennyi mindenre jó a banánhéj

Fotó: Pixabay.com

Rengeteg A-vitamin van benne, segíti az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet. Bár nem túl étvágygerjesztő a furcsa íze miatt, de ha leturmixolunk belőle egy darabot a belsejével együtt, akkor meg sem érezzük. Arra azonban figyeljünk, hogy csak egészséges, sérülésmentes héját használjunk fel, és alaposan mossuk meg fogyasztás előtt.

A bőrünknek is nagyon jót tesz: a héj belső felével dörzsöljük be az arcunkat és a kezünket, ez segíti a száraz bőr regenerálódását. Sőt a konyhában is hasznosítható. Ha a grillcsirke külsejére banánhéjat teszünk, akkor sütés közben nem szárad ki a hús.

(Borsonline.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ezek szerint, a grillcsirke is szereti a banánt.
ila51
a grillcsirkének pont csak a ropogós bőrét szeretem , addig amíg meg nem fonnyad

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.