Délnyugat felől fejlődő mediterrán ciklon helyeződik a Kárpát-medence fölé. Egyelőre a légörvény melegszektora lesz fölöttünk, ezért hétfő estig országszerte esőre, tartós, nagy mennyiségű esőre kell számítani. A légköri képződmény hátoldalán majd keddre virradóan és kedden napközben érkezik a hideg levegő, és vált át észak felől a gyengülő csapadék fokozatosan hóra.

A fél országra figyelmeztetést adtak ki az özönvízszerű esőzések miatt

Borult lesz az ég. Országszerte több hullámban várható kiadós eső, de késő délutántól délen már gyengül, szűnik a csapadék. Az északkeleti szelet az ország déli része kivételével többfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lökések. A hőmérséklet csúcsértéke 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten napközben már hűl a levegő. Késő este 1, 8 fok várható.

Figyelmeztető előrejelzés:

NAGY MENNYISÉGŰ ESŐ, ESTÉTŐL NYUGATON, ÉSZAKKELETEN HAVAS ESŐ, HÓ IS HULLHAT

Éjfélig további 15-25 mm eső várható, nagyobb mennyiségekkel az ország északi felén. A vasárnap óta lehullott mennyiség kisebb körzetekben akár 45-50 mm-t is meghaladhatja. délutántól északkeleten helyenként (elsősorban a Zemplén keleti részén) 60-65 km/h köré erősödhet az északkeleti szél.

Kiemelten a hegyvidéki területeken rossz látási viszonyokra, helyenként sűrű ködre lehet számítani.

Hétfőn estétől, késő estétől előbb a Zemplénben, illetve a Soproni- és Kőszegi hegységben, majd általában az Északi-középhegységben az esőt havas eső, hó váltja fel. A Zemplén, Bükk egyes részein átmeneti ónos csapadék sem kizárt. Borsod északi részén késő estétől síkvidéken is válthat a halmazállapot. Az észak felől a későbbiekben teret nyerő havazásban síkvidéken inkább csak kedd hajnaltól lehetséges megmaradó hó.

(met.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hagyjuk már a hülyeséget. Még az omsz sem jelez sok csapadékot, pláne nem özönvizet.
Rockxy
@simmering73: Dede!
Már meg is bíztak egy Noel nevű fideszes vállalkozót a bárka építésével!
simmering73
@Rockxy: Véletlenül nem Mészáros a vezetékneve?
kokopelli
Heuréka! Paks meg van mentve! Mégsem kell Wodkával hűteni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.