A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a rendszerváltás óta példátlan az, ahogy az ellenzék szerdán az Országgyűlésben viselkedett, ez megszervezett kísérlet volt a döntéshozatal megakadályozására.

"Bűncselekményeket követett el az ellenzék az Országgyűlésben" – az M1-nek nyilatkoztak a kormánypárti oldalról
Fotó: Szabó Tímea (Párbeszéd) / Facebook

Dömötör Csaba szerdán az M1 aktuális csatornán kiemelte: a kísérlet kudarcot vallott, a kormánypárti képviselők megőrizték az Országgyűlés döntésképességét, és fontos törvényekről határoztak.

Azt mondta, az ellenzék erővel tartotta vissza a levezető elnököt, hogy ne tudjon felmenni a pulpitusra, a beszéde alatt pedig megafonokkal és hangfalakkal harsogták túl. Beültek továbbá a miniszterelnök helyére, és nem engedték szavazni.

Meg kell vizsgálni, hol sértettek házszabályt és azt, fennáll-e a gyanúja annak, hogy a büntető törvénykönyv rendelkezéseit is megszegték

- tette hozzá az államtitkár.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az ellenzék évek óta nem tud meghatározó ügyekben alternatívát javasolni a magyaroknak, hozzátéve, kormányzásuk idején megduplázták a munkanélküliséget.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi kormány kétszeresére emelte a szakmunkás minimálbért, és további béremelésekről tárgyal, 2010-hez képest pedig 700 ezerrel többen dolgoznak. Az államtitkár közölte: a munka törvénykönyve módosításának célja a bürokratikus akadályok elhárítása azért, hogy aki szeretne többet dolgozni, megtehesse.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy vélekedett, az ülésteremben büntetőjogi kategóriába sorolható események történtek.

Az igazgató szerint – a személyi szabadság elleni bűncselekmények gyanúja mellett – "államellenes bűncselekményekről is beszélhetünk".

Hangsúlyozta: a rendzavarás résztvevői megszegték a képviselői esküjüket is, hiszen a választók nem azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy "aláássák az alkotmányos rendet", és saját megbízatásuk, valamint az egész Ház tekintélyét tönkretegyék.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sveikukac
A Fidesz prominens vezetői naponta követnek el köztörvényes bűncselekményeket, ezermilliárdokkal jutalmazzák kiváló munkájukat, de az elvakult fanokat ez cseppet sem zavarja, csak az, ha ezt megunván zajong, aki ezekkel mégsem ért egyet.
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉbresztő!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
fideszgnosis.wordpress.com/...

A videó azért készült, hogy FIGYELMEZTESSÜNK: Legyünk óvatosak! Az Orbán-rezsim azért igazán veszélyes, mert magát kereszténynek álcázó gnosztikus, manicheus – annak minden következményével. Mi, keresztények, s különösen mi, katolikusok, emlékezzünk Pannónia egyik legbátrabb püspökére, aki szembeszállt a regnáló királlyal! Szót emelt a népnyúzó hatalom ellen, a manicheusok ellen – Jézus Krisztusért: “Ezek ugyanazt ugatják, ugyanazt mondják, mint a manicheusok, akik szemben állnak minden szent tanítással…”

Fidesz-nyelven is szólnunk kell, hogy ők is megértsék: A videó nem a libsikről szól, nem a komcsikról, nem a zsidókról, nem a Soros-bérencekről, nem a migráns-simogatókról, nem a genderhívőkről, hanem mindannyiunkról: magyarokról.
Shikari
Kemény, határozott és példa értékű elégtételt kell venni a hőbörgőkön!
Pegero
@Pálinkás Pál: Azért ha szabadidőd engedi, tanulmányozd ezeket a dokumentum videókat!
www.youtube.com/watch?v=Xmg0qC906U8&t=3s
www.youtube.com/watch?v=onPhvnxXWY4
Én ott voltam az Astoriánál és pontosan ismerem a történteket. Azt már meg sem merem említeni (mert nem fogod elhinni), hogy a Szabadság téren volt a munkahelyem és a TV ostrománál nem a "fideszes csőcselék" tört be székházba!
A mostani tüntetést most meg úgy akarják beállítani, hogy a rendőrök hergelték fel a tüntetőket és azért támadtak rájuk! Csak azt nem értem, hogy a "rabszolgatörvény" ellen tüntetők zöme miért egyetemista fiatalokból verbúválodott össze, holott nem őket érinti a törvénymódosítás! Maradjunk annyiban, hogy ez egy jól megszervezett provokatív akció volt, ami érzésem szerint nem érte el a célját! Sőt, a látottak alapján még ellenszenvesebbé vált a józan gomdolkodású magyar emberek számára ez a garázda csürhe! Ezek az otromba, ostoba megmozdulások is csak arra jók, hogy Orbánék malmára hajtsák a vizet!
Ettől függetlenül...
www.mindenkiaruhaza.hu/kepek/nagy_kepek/ajandek/bekes-boldog-karacsonyt-kepeslap-boritekos-piros-liz-k465_1.jpg
tulipan
AZ ELLENZÉK VÉRGE, 8 ÉV UTÁN, NEM úgy ül ott MINT MEGSZEPPENT KISCSIRKÉK,HANEM TRSZI A DOLGÁT, képviseli a népet, amiért a NÉP osaküldte!
A népnek most telt be a pohár, miután 20 éve, a narancsosok, pökhendien semmibe vették!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. October 22., 21:13
Polgár Tünde felől rárohadhat a fiára a koszos ruhája
Itthon - 2020. October 22., 20:56
Motoros és egy teherautó csapódott egymásba