Gazdag magyar és külföldi turistákra apellálva nagy fantáziát lát a kormány a tiszai nyaralóhajós turizmusban, ezért nem sajnál 8,6 milliárd forintot elkölteni a szükséges infrastruktúra kiépítésére. A nyaralóhajók ügyét leginkább Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos karolta fel. A fideszes politikus 2017 végén beszélt arról, hogy reményei szerint 2019 nyarától indulhat meg a forgalom, egyelőre 20 hajóval, ám a kiépülő turisztikai attrakciók függvényében a jövőben akár 150-200 hajó is járhatja a Felső-Tiszát. A 4-14 személyes, maximum 10 kilométer/óra sebességre képes, szálláshelyként is szolgáló hajók jogosítvány nélkül lesznek bérelhetők.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Persze ne legyen pillanatnyi kétségünk sem Mártíriusz csak a maradékot tudja dézsmálni, mert a java az egyre vaskosabb saját-lábakra kell! =))
staro2
Nyaralóhajók a Felső -Tiszán.
Aki ilyet javasol az nincs tisztában a folyó tulajdonságaival,a napok alatti vízszint emelkedéssel egy kiadós eső esetén, a változó folyási sebességgel,az élővízi hajózási szabályokkal, szóval semmivel.Persze ezért lett kormánybiztos.
A nyaralóhajózás infrastruktúrájának megteremtése ( kikötők, tankolási pontok, viz és áram felvételi helyek stb) nagyon nagyon drága.
Az már csak hab a tortán, hogy fölfelé haladva a 3-5 km/ó val haladó folyón a 10 km re képes sebességű hajóval, gyakorlatilag gyalogmeneti sebességgel nézheti a turista a töltés belső oldalát és az ártéri susnyást,szúnyogost.
Feltételezem mártirusz látott egy francia prospektust a csatornahajózásról és neki is kell egy olyan hajó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.