A bérek emelkedése hosszan tartó folyamat lehet, a munkaadók 2019-re szóló ajánlata ugyanakkor jelentősen elmarad a munkaerőpiac igényeitől – mondta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Nem elégedettek a béremelési ajánlattal a munkavállalói érdekképviseletek
Fotó: Pixabay

Palkovics Imre kifejtette, hogy a munkavállalói érdekképviseletek az 5 százalék körüli béremelési ajánlatnak legalább a dupláját tartják elfogadhatónak. Üdvözölte, hogy a jövedelmi különbségek országszerte csökkennek, de hozzátette, hogy a munkaerőhiány minden ágazatot elért.

A jelenség – mint mondta – csak ott nem érzékelhető, ahol a piaci elvárásoknak megfelelő fizetést kapnak az alkalmazottak.

Palkovics Imre a Munka törvénykönyve módosítására utalva megjegyezte, hogy az egyéni megállapodás lehetősége kiszolgáltatottá teheti a dolgozókat.

A munkavállalói érdekképviseletek ezért sérelmezik, hogy a túlórákról a szakszervezetek megkerülésével is lehet egyezkedni a munkahelyeken – tette hozzá.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazzzze.. .Azéééé' már megy a " zeggyeztetés "... A birka munkavállaló meg majd ráhajol ,plusz 400 órára,,, és a nekik belógatott " nemzethhyy ,narancs színű faszra "... A szakszi vezérek közben " sérelmeznek,,,egyeztetnek,,," ,,,oszt a végén egy laza kézcsók a csúzliszájú Vajdának...Oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Kiérdemelte hogy felhasználjam a nick - jét és kísérletet tegyek a lejáratására, csak te erről és az előzményekről semmit sem tudsz. Munkanélküli én? Szerencsétlen hülye.
csak úgy....
@kokopelli: Ne nyugtalankodj miatta! :) ö hülyén akar és fog is,meghóni...
kokopelli
@csak úgy...: A szerencsétlen tudná,hogy hány évet húztam le a "rothadó nyugaton",már
akkor kezdve,amikor a DM a világ legstabilabb fizetési eszköze volt,és a magyar diplomát
azonnal elfogadták (ottani hivatalos fordítással) három hónap próbaidővel! Abból segítettem
a rokonságomat az óhazában,és utaztak velem akár az óceánon túlra is!Az az idő soha nem jön már vissza! Én és a nyugtalankodás?Az utolsó 5-6 év elvitte Pesten a bratyóimat,a sógor-
nőimet,és csak az "veri nálam ki a hordó fenekétt"!! ...(egy népi szokás megmaradt otthon, és
az a "gyávák" irígysége!)...BUÉK!...
( nemsokára jön a front,nagy dübörgéssel! Az "Umarex" PHITON 380K-mat idén hagyom pihenni! (;-))
Grafix69
@Elad0tt 0rszág: A kiérdemelte a nick-et , próbálkozásra a lejáratásához : Lejáratás: Valakinek a személyiségét , véleményét , életvitelét , társadalmi értékeit , olyan színben tüntetni fel ( hazudni ) ami rá nézve negatív ember benyomását tünteti fel a társadalom felé . Azért ez bűn , nem ?
Elad0tt 0rszág
@csak úgy...: @kokopelli: Két hülye egy pár.
Elad0tt 0rszág
@Grafix69: Bennem meg ő keltette olyan negatív ember benyomását hogy meg tudtam volna ölni, de mivel nem vagyok gyilkos ez jutott eszembe. Attól hogy valaki liberális meg paraszt még nem lehet neki mindent. Onnantól már közbeszóltak a többiek és nem volt megállás. Kussba kellett volna maradni az állandó hangadóknak a baloldalról, és akkor elcsitulhattak volna kettőnk között a kedélyek előbb-utóbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.