Ezúttal azok estek a kapkodó jogalkotás áldozatául, akik szeretteik gyógyszereit próbálják kiváltani a patikákban. Öt munkanapnyi felkészülés ugyanis nem volt elegendő ahhoz, hogy minden orvos értesüljön egy fontos változásról.

Igen nagy meglepetés érheti a patikákban: készüljön fel rá

Az orvosokat nem érte utol a recept felírásról szóló jogszabály január elsejei módosításának híre, és ez komoly zavart okoz a gyógyszertárakban. Bár a friss hosszabbítás nyomán ez év végéig még kötelező felírási igazolást vagy receptet is a beteg kezébe adni, sok orvos enélkül engedi el a páciensét. Ez aztán a kiváltásnál okoz gondot, hiszen az elektronikusan felírt szereket a gyógyszerész kizárólag magának a betegnek adhatja ki. Január eleje óta számos esetben okozott drámai helyzetet, hogy a családtagok emiatt nem tudták kiváltani a súlyosan beteg hozzátartozójuk orvosságait.

(nepszava.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Most erre az agyatlanságra mit mondjon az ember? Felszentelték a geci irodáját... , de inkább a koporsójával tették volna ugyanezt..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
babp1982
Fasza 93 éves anyámat ezentúl vigyem el apatikába? A jó durva anyukáját a O1G jogalkotóknak!
Midmirinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8
kissé felnőttem
NA akkor lehet ordibálni hogy családbarát kormány nagy hazugsággyár nem családbarátság, bürokrácia felsőfokon kásaler ezért nem felelős senki,?
egy vigasztal te sem élsz 120 évig. hát ezeket kéne az Uralon tulra delegálni
szaboria1
Megint egy félre tájékoztatás én felhívtam a gyógyszertárat és azt mondta nekem is kiadják a férjem gyógyszereit. Pedig neki most olyan is van amire szemig. kell. Így az én igazolványomra adják ki.
szaboria1
Igaz most utólag olvastam el a teljes cikket mint kiderült itt már nem volt papírra írt gyógyszer csak számítógépen keresztüli ki írás.
De azért a cikkben aki panaszkodik nem tudja mikor rendel az orvos, hogy papír alapon legyen kiírva. Akkor ki volt az orvosnál a beteg apjával? A másik a háziorvostól egy olyan igazolást adnak ki amit a gyógyszertárak rendszerében rögzítenek és a hozzátartozó is kiválthatja. Ma már azt is ellenőrzik a felírt gyógyszert kiváltották e.
nezelodo
@babp1982: Nem új ez a gondolkodás még táppénzt is megvontak tőlem, mert nem tudtam bemenni a rendelőbe. A kilencvenes évek elején pedig tizennyolc öltéssel a nyakamon kerestem a dokim szerint többet maszekban, mint a munkahelyemen. Lehet, hogy hibáztam és nem járultam hozzá a heroin adagjához?
Akkor most mi lesz az otthon ápolt, mára már végre kegydíjas betegekkel? Beviszik a gyógyszertárba, hogy a gyógyszerész is lássa őket, hogy nem lett-e balett táncos stikában? Még egy két ilyen félkegyelmű Kásler kellene oda az ilyen sikari féle nímandok örömére a pohos mellé. Hajrá családbarát kormány! Lehet, hogy a következő stadion helyett Tajgetoszt épített és szentelteti fel a papjaival a felcsúti géniusz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.