Január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház pszichiátriája, és már elkezdődött az osztály kiürítése – írta a Népszavára hivatkozva a 24.hu.

Elkezdték a Merényi kórház pszichiátriai osztályának kiürítését

Azokat a betegeket, akiket még februárban sem lehet hazaküldeni, átszállítják a az Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézetbe, mely a jövőben a teljes területet ellátja. A pszichiátriai részleget azután zárják be, hogy az osztály kialakítására eddig sok tízmilliót költöttek, legutóbb, két éve 69 millió forintot fordítottak az intézményre.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anima
Sokan vannak a fidszesek, de már megint nem elegen. Kell az utánpótlás.
papa.49
Valaki ,,kinézte magának,, a felújított osztályt ,,magán kórház,, céljára !!!
Még mindig nem ég Pest ???
Nessy
Alapjába véve nem állított valótlan az államtitkár. 2018-ban tényleg nem zárták be! Most viszont már 2019- van.
A pszichiátriai esetek meg ellátás nélkül kóborolnak. Néha ugyan közveszélyesek, de ez van!
Commenter
@papa.49: nálad a pont. Szörnyű állapotban volt ez az osztály és csilliárdokért újították fel, miután az ombudsman megállapította hogy mindenféle jogokat sért az ott fekvő betegeket ért bánásmód, az osztály állapota pedig minősíthetetlen. Volt ott radiátorhoz lepedővel kötözött beteg is.Most nyilván valami haver orvosnak kell magáncélra az osztály. Egyébként, hogy és miért is van az, hogy a rendelési idő lejárta után állami intézményekben így pl. a háziorvosi rendelőkben is magánrendelést tartanak különböző szakorvosok?
Commenter
@Nessy: A BKV Hűvösvölgyi megállójánál rengeteg hajléktalan és a pszichiátriai ellátásból kieset ember él. Volt már ott késelés, öngyilkosság meg ki tudja még mi. A hatóságok évek óta tűrik ezt. Nem tesznek semmit. Úgy gondolják ez a nagy számok törvénye. A környék még nappal sem biztonságos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.