A magyar NB1-es focisták havi fizetése hét számjegyű. Muszbek Mihály sportközgazdász az ATV Start műsorában arról tájékoztatott, hogy a futball ma már a sport üzleti része és a szórakoztató része. Az UEFA friss kimutatása szerint az NB1-es focisták átlagos fizetése 5 millió forint, havonta. Muszbek hozzátette, hogy ez az átlag a 200 labdarugóra érvényes, de a pályára lépő játékosok fizetése a 10 milliót is meghaladja. Részleteiben is elmagyarázta: 1060 munkavállaló kap fizetést a 12 csapat munkavállalói után. Ebből 600 utánpótlás játékos, 100, akik a Kft-k és sportvállalkozások irányítói, 85 edző és szakmai stáb, és 320 játékos, akik közül 100-an szinte sosem lépnek pályára, 220 pedig a pályára lépők száma, akiknek a fizetése 2,5-szerese a 320 játékos átlagának. A kérdésre, mi tartja fenn a rendszert, Muszbek elmondta, hogy állami akarat és a közforrás. Tavalyelőtti kimutatás szerint 25 milliárd forintos összbevételből 17 milliárd forint közpénzből származott, tudtuk meg. Az állam...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Na és mennyit kapnának akkor, ha focizni is tudnának?
csipetke
Utálom a focit,nem is értek hozzá,de az dühítő,hogy egy rakás ember keres érdemtelenül óriási pénzeket,mégis mire?Ha látja onnan fentről Puskás ezt a rakás szerencsétlenséget,amit itt magyar focinak hívnak,forog a sírjában.Itt teljesítmény után kéne fizetni,akkor talán lenne ismét foci.Már Hofi is azt mondta,hogy ezeket még a kenguruk is megverik,és igaza volt.
arcmás
Láttam, pár percet tegnap egy hokimeccsből, amit vidéki városban játszottak.
Kb. annyi néző volt (szó szerint dugig volt a csarnok), mint hat fővárosi focimeccsen összesen.
Lehet, hogy a magyarnak már nem a foci a fő sportág?
Mi lenne, ha kipróbálnánk pl. rugbyt?
Én focira már soha nem megyek ki, de rugby meccsre kimennék.
CsipkeRózsa
Kérdés, ebből az összegből mennyit kell visszaosztaniuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.