Már 400 fölött jár a betöltetlen háziorvosi, 250 felett pedig fogorvosi helyek száma. A kormány pályázati forrással támogatná a praxisjogok vásárlását. Az évkezdés óta már több mint harminc háziorvosi és nyolc fogorvosi praxis üresedett meg, februárban 422 tartósan betöltetlen háziorvosi körzetről és 255 üres fogorvosi praxisról tudtak - idézi az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) adatait a Világgazdaság .

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Épp tegnap tartott előadást Kásler prof., miszerint az egészségügyben minden ok! Azért szeretném látni, hogy ezt előadja annak a több, mint félmillió embernek, akinek még háziorvosi ellátása sincs.
A többi "világ színvonalú "ellátásról most szó se essék!
Commenter
@Nessy: Kásler prof: simán előadja ő azt, azoknak is, akiknek se házi, se szakorvosuk nincsen akiknek több kilométerre kell mentőzni, utazni az ellátásáért. A polgári engedetlenség egyik formája a TB nem fizetésének megtagadása lehetne mert egyre nagyobb a "világszínvonal." Van olyan műtét amire nem hónapokat éveket kell várni...
Járóbeteg rendeléseken napokat ül az ember, pedig időpontra megy...
Nessy
@Commenter: De ha bejutsz is a rendelésre, a doki megkérdezi, hogy miért erre a rendelésre jöttél, és most mit csináljon. Egy peremtöréses ujj ekkora kihívást jelent egy sebésznek! A rtg eszébe sem jut. Aztán mikor már később kifogsz egy értelmesebbet, addigra már nem rögzíthető, tehát csak korlátozottan lehet használni életed végéig.
Nem tudom azért teljesen elítélni, mert látszott rajta, hogy álmos, fáradt volt a boldogtalan, ki tudja ez hányadik műszakja volt.
Legfeljebb, mikor nem tudok valamit rendesen megfogni, akkor emlegetem a kormány egészségpolitikáját, amiből már csak a politika maradt.
Az időpont egyébként csak a napra vonatkozik!! :-)))
Commenter
@Nessy: egyre jobban teljesít a magyar eü-minden időpontban, minden évben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.