"Mindannyian egyetértünk abban, hogy fontos erősíteni az innovációs törekvéseket odahaza. Az innováció fejlesztése viszont egy komplex feladat" – vélekednek az MTA-elnöknek címzett levelükben nyugati egyetemeken dolgozó magyar professzorok.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ők esteleg értenek hozzá. Nem véletlen, hogy magyar 80 éve nem kap itthoni munkájáért Nobel díjat.
Csizmás Kond
@advocat: ...háááát...kurva sok nobeldíjasunk lenne...:)
Eladott Ország
Megjegyzem, Madách Ember tragédiája pont egy ilyen jelenettel kezdődik. Lucifer kilép az úr dicsőségét zsolozsmázó angyalok közül, és felszólal: "együtt teremténk. osztályrészemet követelem!" mire válaszul azonnal elbocsátják és száműzik a mennyekből. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy már akkoriban is így működött a magyar társadalom. Talán volt egy rövidke időszak az ötvenes években, amikor a B listák miatt volt esélye egyes munkás/paraszt kádereknek a fölemelkedésre, de a hatvanas évek végére már sikeresen fölvették ők is a szarmagyar attitűdöt, mire atyám elvégezte a leningrádi egyetemet, már kialakultak a klikkek, és sehova sem akarták fölvenni mérnöknek, legfeljebb műszaki rajzolónak. Egészen Kádár János titkárságáig kellett szaladnia, hogy hát itt van ő, aki Prométheuszként hozta el a lángot a tudomány és a technika hazájából, és akkor őt itt parlagon hevertetik. Na akkor a Csermanek bácsi kiszignálta, és felvették valamelyik minisztériumba iktató-koptató aktatologatónak, de pár év múlva onnan is kiutálták, mivel nem volt benne a brancsba', elküldték egy 5 éves kiküldetésbe Moszkvába, hogy ne is lássák. Ez volt a hetvenes években, és azóta csak romlott a helyzet. Amióta meg itt ez a NER, az undorító nepotizmust már egészen nyíltan és leplezetlenül űzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.