Tölgyessy Péter szerint az ország egyértelműen átlag alatt teljesített az elmúlt 30 évben, de az utóbbi 100 évben mégis ez a 30 év volt a legjobb időszak. Úgy látja, a magyar társadalom még nem is érti, hogy mekkora a tétje annak, hogy az elmúlt száz évben már negyedszer fordulunk el a Nyugattól.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A nyugat nem fog elbukni. Se a kommunistak, se a fasisztak nem tudtak elpusztitatni. Most sem fog. Az mar mas kerdes hogy Magyarorszag orban vezenyletevel elfordul a nyugattol es a vesztes keleti tombhoz fog huzodni, hacsak nem sikerul meg idoben levaltani O1G-t.
Ezt kellene felismerni a magyarsag tobbsegenek, es megfelelo helyre huzni az X-et mind az EU, mind a magyar helykozi valasztason.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Orbán Putyin előretolt bástyája. Céljuk az EU bomlasztása szétverése. Megbocsáthatatlan bűn.
papa.49
Az ország nem fordult el a nyugattól csak ez a csutitetű próbálkozik mint a kiskutya, de rá is fog faragni !!!
Yoda69
A nyugat nem fog elbukni. Se a kommunistak, se a fasisztak nem tudtak elpusztitatni. Most sem fog. Az mar mas kerdes hogy Magyarorszag orban vezenyletevel elfordul a nyugattol es a vesztes keleti tombhoz fog huzodni, hacsak nem sikerul meg idoben levaltani O1G-t.
Ezt kellene felismerni a magyarsag tobbsegenek, es megfelelo helyre huzni az X-et mind az EU, mind a magyar helykozi valasztason.
verőce21
Demokráciákban az ember nem bír lemondani az anyagi javakról, mert egyféle emberi bukásnak, degradálásnak érzi, ha nem veszik körül anyagi javak. Ha valaki nem keres annyi pénzt amennyit szeretne, ezt egyféle képességbeli, jellembeli bukásnak érzi. Nem tudnak veszíteni. A demokrata ha nem keres, úgy érzi emberségéből is veszít.
Hamar elérkezik demokráciákban a pillanat, amikor nem egy ember akadályozza meg a demokratikus szabadságeszmény megvalósítását, hanem egymillió ember. Ahol a többség nem akar mást, csak mentől könnyebb és gátlástalanabb anyagi jólétet.
Hogy tényleg elbukik-e a Nyugat? Azt hiszem nem bukik el, mert az állandóan növekvő termelést és fogyasztást fenn kell tartani, éppen az emberek agyába bekódolt anyagi javak állandó szerzése végett. Néha a túltermelés miatt válságok vannak, mert a kifogy az emberekből a "vásárlói kedv", de pár év múlva újra tombol, a gazdaságba beöntött fedezet nélküli nyomtatott pénz és infláció hatására.
Yoda69
@verőce21: Ez nem a demokracia jellemzoje, hanem a kapitalizmuse. Kinaban peldaul nincs demokracia, megis mindenki gazdag akar lenni.
tulipan
Orbán rendszerének mi is a "nagy kérdése"? Csak neeem ugyanaz, mint ami immáron 70 éve, a Rákosi rendszer "nagy kérdése" is volt???
papa.49
@tulipan: Ez igaz a FELKENT VEZETŐINK ( kár, hogy nem a falra) mikor szorul a kapca mindig a muszkához fordulnak !!!
verőce21
@Yoda69: (07:29) Mindenhol mindenki gazdag akar lenni, mégsem hasonlítanak Kínára.
Commenter
@papa.49: már a muszka sem fog segíteni ezeknek túl sokáig, mert neki sem éri meg. Paks 2 bedőlt az eltapsolt hitel miatt,mi még mindig az atomenergiára koncentráltunk amikor a napenergiáé a jövő...ez pont olyan, mint az örökösen rothadó Nyugat..."rohad" persze...már vagy 45 éve folyamatosan, ha annyira rohad miért nem sikerül egy picit sem a nyomába érni?
tudode
Ahova eljuttatta ez a "AA", lsajátságoSS észjárásának megfelelően abóratoriumnak tekintve az országot, remélhetőleg annyi TARTALÉK marad benne, hogy NEM DŐL össze, mint a "volt" MÁRCIUSI IFJAK domnócsKÁJA!
.
www.youtube.com/watch?v=R6VK_VVsBFI.
Ami a "csutiKA" LABORATÓRIUMÁT illeti:
.
hvg.hu/itthon/20120423_orban_kotelezettsegszeges_eloadas
.
Saját, és az ország érdekében, JOBBAN TETTE "volna" makróban, ha azzal KÍSÉRLETEZGET, ami egyidős vele!!!
papa.49
@Commenter: A ,,nyugat,, már úgy 1950 óta ,,rohad,, a mamelukok szerint, de míg a '90 évekig volt a lemaradásunk a ,,rothadó nyugat,, mögött 30, 40 év, mára ez is javult már legkevesebb 70 évre vagyunk tőlük !!!
papa.49
@Commenter: Remélem a muszka személyesen vesz elégtételt a csutitetűn az eltapsolt pénzért, és,, leveri mint vak a poharat,, !!!
Commenter
@papa.49: hát még ez is előfordulhat, mert a kölcsönt nem stadionokra és nem a vár berendezésére meg ki tudja még mire kapta. A baj csak az, hogy ezt a kölcsönt is a magyar államnak kell visszafizetnie. Az orosz nem fogja elengedni az adósságot, sőt! :(
Commenter
@papa.49: és 15 év alatt akartuk behozni az osztrákokkal szembeni lemaradást...erről is ennyit.
papa.49
@Commenter: A szó elszáll, a papír meg türelmes ))))))))))))
Commenter
@papa.49: ha van igazság előbb esik szét a csuti oligarchákra alapozott rendszere, minthogy valaha is utolérjük a "rothadó" Nyugatot.
papa.49
@Commenter: Az ,,utolérés,, első feltétele a maffiaállam lebontása !!!
Commenter
@papa.49: már magától is bontódik, akármit tesz is. Valaminek történnie kell ami magával rántja mert a 21. század derekán ez a helyzet egy autokrata kleptokrácia tarthatatlan. A medve meddig tartja lélegeztetőgépen, meg az a pár diktátor szövetségese aki van? Már szinte az egész demokratikus világot sikerült magunk ellen fordítani. A lengyel-magyar barátság is befuccsolt...minek kellenek még a V4-ek látszatdolog az egész, itt már nincs normális együttműködés...
verőce21
Magyarország 10 éven belül a németekkel (és a V4-ekkel) együtt begombolkozó politikát fog folytatni és otthagyja ezt az idióta európát a vesztébe. És a németek által is oroszok felé nyitó koalícióba fog tömörülni. @Commenter:
verőce21
A végtelen orosz nyersanyagmezők és a német ipari technológia szövetsége olyan új világbirodalmat hoz létre 10 éven belül, amely a XXI. század új csodája lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.