A rendőrség szerint legalább nyolc bűncselekményt elkövetett a szökése idején a fegyveres rab, de a Bors szerint ezek között nem szerepel emberölés kísérlete.

A lap így arra következtet, "kétséges, hogy menekülés közben a férfi elsütötte-e a pisztolyát".

A rab túl van az életveszélyen, átszállították a tököli rabkórházba. 

Egyszer sem lőtt a szökött rab?

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Sz. Károlyt életveszélyes sérülésekkel szállították az Országos Baleseti Intézetbe, miután több lövés eltalálta menekülés közben.

A túszejtő szökevényt vasárnap keltették fel az altatásból, jelenleg pedig már stabil állapotban lábadozik Tökölön

- írja a Bors.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya összesen nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg Sz. Károlyt.

A BRFK Borsnak küldött levele szerint ezek között a büntetés-végrehajtási felügyelő sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, fogolyszökés, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, közúti veszélyeztetés, valamint fegyveresen elkövetett garázdaság szerepel.

Hozzátették: a férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, beismerő vallomást tett.

A gyanúsításban nem szerepel az emberölés kísérlete, így egyelőre kétséges, hogy menekülés közben a férfi elsütötte-e a pisztolyát.

- írja a Bors.

A rab elfogásban résztvevő rendőröket hétfőn kitüntették. Őket kérdezte az Index a történtektől:

Forrás: Bors, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Hát ez azért érdekes! Ezek szerint üres az az töltetlen fegyver volt a smasszer derekán???Vajon miért nem tárazott be,???Hogy lehet töltetlen fegyverrel rabot kísérni???Hát itt valami kurvára nem stimmel!!!
Peller Anikó
@dr. prédikátor: azt beszélik, hogy a pár perces civakodó jelenet alatt a kísérőtiszt még meg tudta nyomni a tárkioldó gombot, így a rab lényegében egy használhatatlan fegyverrel menekült tovább. Elképzelhető, hogy huzakodtak a fegyverrel esetleg.

hvg.hu/itthon/20190222_A_fegyor_oldotta_ki_a_tarkioldot__tolteny_nelkul_menekult_a_szokott_rab
herczeg0210
"Egyszer sem lőtt a rab", de a tucatnyi rendőr sem! Pedig már üvöltött rájuk a Mercis, de be voltak szarva. A bokor mögül meg bátran traffipaxoznak elbújva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.