Csütörtökön 8 és 10 óra közöttre szervezett volna szolidaritási sztrájkot a Pedagógusok Szakszervezete (PDSZ), de fentről belenyúlhattak.

Megakadályozták a tanárok mára tervezett sztrájkját, "pitiáner" lépést emleget a szakszervezeti elnök
Fotó: Komka Péter/MTI

Mind a négy tankerületben leállította reggel a pedagógusok sztrájkját a tankerület vezetése, ahol sikerült megállapodni a sztrájk feltételeiről – írja az Index.

A PDSZ közleményt idézve a portál rámutat, bár hatvan magyarországi tankerületből négyben sikerült megállapodni a sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról, vagyis ebben a négyben lehetett volna jogszerűen sztrájkolni. A munkáltató viszont az utolsó pillanatban mind a négy kerületben megakadályozta a munkabeszüntetést.

Ez nemcsak súrolja, de át is lépi a jogállamiság határát

- mondta az Indexnek minderről Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke, aki szerint pitiáner és érthetetlenül kicsinyes lépés volt ez a munkáltatók részéről.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
ennyit arról hogy Magyarország jogállam !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Jéééé... Itt még van aki komolyan veszi, hogy nálunk jogállam van? Nem hallott arról, hogy jönnek az ügyvédek és elintézik oszt' jónapot? Aztán amikor évek múlva majd érdektelen lesz a dolog, dönt a bíróság, helyreigazítást ír elő és a dakoták vigyorogva azt is elszabotálják. Eljött az idő nálunk újra, hogy a fortélyos félelem igazgat.
Gauntlet
ennyit arról hogy Magyarország jogállam !
Eladott Ország
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a kormány megsértette a sztrájktörvényt – áll Szűcs Tamás PDSZ elnök levelében. Hogy ebben mégis mi a meglepő? Semmi. Aki ugyanis az elmúlt pár évet Magyarországon töltötte, az pontosan tisztában van azzal, hogy a jogállam leépült, a munkások jogain súlyos csorbát ejtettek, a szólás- és gyülekezési szabadságot megnyirbálták, és úgy általánosságban a demokráciát leváltotta az Orbán vezette oligarchizmus. Itt csak azoknak vannak jogaik, akik a kormány számára fontosak, akik közpénzből ellopott vagyonukból finanszírozzák a hatalom pöffeszkedését. A nővérek, mentősök, tűzoltók és tanárok a kormány álláspontja szerint ordibálhatnak amilyen hangosan csak szeretnének, soha nem fognak értő fülekre találni.
simmering73
Hol van itt jogállam? Ezt az illiberális szart nevezitek annak?
Lepényleső
Tanárok,s a történelmet nem olvassák? A tüntetéseket lemossák. Erre egészen más az
orvosság? Megtudják,ha a kalendáriumot tovább lapozzák?
Zeta
mikor játszott a kormány tisztességesen?
na akkor mért kell a tanároknak a szabályokat betartva nem tüntetni?
mikor vette figyelembe a "kormany " bárkinek a vélemémyét?
akkor mért kell szabályok szerint játszani?
hogy akarnak sztrájkolni, kiszolgálva, alávetve mindenben a kormánynak a saját érdekeiket?
mikor fogja megérteni a tanár , hogy fogjon össze a munkással. a melós az orvossal, mindenki -mindenkivel!
erőből tesznek mindent, erre csak erővel lehet válaszolni.
mivel ők felrúgták a játékszabályokat , félre kell tenni azt azoknak, akik kivonulnak az utcára.
nem zenés felvonulás kell, hanem tüntetés!
Desischado
@Zeta: Ehhez nincs mit hozzáfűzni, tökéletesen igazad van. Hiába akar bárki szabályosan játszani, ha a fidesz fütyül a szabályokra. Összefogni mindenkivel, és ki az utcára, kapával, kaszával, akár! Ezt a bandát nem lehet, csak erőből elzavarni! De a magyarok még nem jutottak el odáig, hogy ezt megértsék. Majd akkor kapnak észbe, amikor már késő lesz, bár ne legyen igazam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.