A magyar internetezők 31%-a hallott már a kormány által idén bevezetni tervezett nyugdíjcélú megtakarításról, közülük 38% tartja jó, 21% pedig rossz ötletnek. 9% már most, a részletek ismerete nélkül beszállna az új nyugdíjkötvénybe - derült ki a Gemius és a Portfolio február közepén készült felméréséből, amelyben a nyugdíjjal és a nyugdíjcélú megtakarításokkal kapcsolatos legkülönbözőbb kérdésekről kértük ki az internetezők véleményét. A válaszadók 5%-a gondolja csak úgy, hogy kényelmesen meg fog tudni élni az állami nyugdíjból, negyede pedig egyáltalán nem számít állami nyugdíjra, ezért is gondolják sokan fontosnak, hogy felkészüljenek. A legtöbben úgy vélik, időskori munkával vagy ingatlanbefektetéssel érdemes kiegészíteni az állami nyugdíjat.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A nyugdíjválság nem a jövő, hanem már a jelen. A nyugdíjrendszer problémája az 1980-as évektől fokozódik, amikor is el kezdett csökkenni a gyermekek száma. A 21. századra olyan mértékű csökkenés állt elő, amely ellen már tenni kellett. Azaz a válság első lépésén túl vagyunk.
Emlékszünk még?
1. A kötelező magánnyugdíjpénztár államosítása
2. A nyugdíjemelések visszafogása
3. A nyugdíjkorhatár emelése 65 évre.
4. A rokkantsági nyugdíjasok felülvizsgálata, visszasorolása
5. Nyugdíjkifizetések megtiltása (pl. főállás mellett)
6. A 13. havi nyugdíj eltörlése
A nyugdíjrendszer süllyedő hajóját még a vízfelszínre lökték, de 2035 körül alá merül a szakértők szerint.
A fenti intézkedéseket már nem tudják ismét bevetni. Újak fognak következni. A következő ütemben ennél már
csak drasztikusabbakat tudunk elképzelni. Az elsőkörös intézkedések mutatják, hogy nem fél a narancskormány betámadni a nyugdíjasokat. Nincs kétség, hogy egy rosszabb pillanatban megjön a szigor. Ha marad a fidesz bűnbanda, szopni fogunk, illetve már jelenleg is nyílik az olló az aktív keresők és a nyugdíjak fizetése között, ugyanis nincs svájci indexálás, csak nyugdíjprémium, hogy vakuljon a paraszt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.