A Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés költségvetési bizottságának rendkívüli ülését kezdeményezi a jövő évre tervezett nyugdíjkorrekció kérdésében - jelentette be Varju László, a testület elnöke. A Pénzügyminisztérium útjára indította a 2020-as költségvetés tervezését, és az első adatokból az látszik, hogy a kabinet "át akarja verni" a nyugdíjasokat - idézi az MTI a politikust. Varju László kifogásolta, hogy a tárca a tavalyi zárszámadás ismerete és a bérnövekedés figyelembe vétele nélkül kezdte meg a tervezést, továbbá a nyugdíjkorrekció számításánál ezúttal sem a nyugdíjas fogyasztói kosárra vonatkozó inflációt alkalmazza. Az ellenzéki politikus szerint utóbbira azért lenne szükség, mert a nyugdíjasokat jobban érinti a krumpli, a kenyér és a gyógyszerek árának alakulása, mint például az új autók árváltozása. Megerősítette: a DK azért is küzd az európai parlamenti választáson az Európai Egyesült Államokért, hogy létrejöjjön az egységes uniós minimálnyugdíj.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mi az hogy a kormány át akarja verni a nyugdijasokat? Kedves DK-sok, a kormány folyamatosan átveri a nyugdijasokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A nyugdíjkorrekciós program nem garantálja a nyugdíjak értékállóságát. Csúnya leszakadáshoz vezet a nyugdíjemelés rendszere Miközben a nyugdíjak éppen, hogy követik az infláció alakulását, a munkaerőhiány miatt egyre nagyobb ütemben nőnek a fizetések: 2016-ban 7, majd 2017-ben 10,3 százalékkal nőttek a reálbérek, a trend pedig idén is folytatódik. Eközben a nyugdíjak reálértéke 2016-ban 1 majd 2017-ben 0,1 százalékkal nőtt. (2010 és 2017 között egyébként 36 százalékkal emelkedtek az átlagos reálkeresetek).
Nessy
A fidesz ilyen "aprósággal" nem ér rá foglalkozni, most a "patkány" téma a fontos számukra. Mi nyugdíjasok bizonyos fokig hunyók vagyunk, mert évről évre csökken a nyugdíjak vásárló értéke, de tiltakozás helyett többen kézcsókra járulnak Orbánhoz, és hálaimát mondanak, hogy ostobának nézik őket! Csak akkor morognak, de azt is csendben, amikor szembesülnek a valósággal!
kokopelli
@kereső: ...ha nem verné át,úgy homok lenne a rendszerben? Mire kell a korrekció,és miért?
(komolyan kérdezem!)
kereső
@kokopelli: Nem is igazán korrekció ez, hanem a nyugdijak vásárlóértékét kivánják megőrizni- hogy azok ne értéktelenedjenek el az infláció következtében.És ezzel az orbán kormány évek óta manipulál, azaz nem a valós inflációs adatokkal számol, amit tetéz az, hogy megszüntették a nyugdijas kosár használatát- ami számitásnál a nyugdijasok költéseit vette figyelembe. Mert ugye az igaz, hogy egy 70 éves ember nem ugyanazokra költ, mint egy 35 éves.
A másik probléma, hogy a régebben megállapitott nyugdijak mivel csak az átlagos inflációs értékkel növekszenek- egyre nagyobb a szakadék a keresetek,és a nyugdijak között. A keresetek nagymértékű növekedése "bérinflációt" generál- bár ezt tagadják-ami nem tükröződik a nyugdijak emelésében. A vásárlóérték mindenképppen csökken ezek együttes hatásaként.
szaboria1
A fidesz már 1998 októberében eldöntötte, hogy a nyugdíjasokkal nem fog foglalkozni és ezt azóta is betartja amikor kormányon van. Időközönként oda dobnak egy két Bözsi utalványt mézes madzagnak.
Eladott Ország
@durbincs: Ki írta le azt, hogy tegnap? Az Echo tv úgy szűnt meg, hogy megmaradt miután beolvadt a másik fideszes kormányfelszopó kanálisba, a Hír tv-be. Azaz: „megszüntetve megőrizve” megmaradt, ahogy tanulták az ifjúkommunista Bibói fideszesek a foxi-maxi egyetemen a dialektikus vaslogikát a marxista materializmust. Igaz azóta mélykonzervatívak és mélykeresztények lettek, hogy semmi ne akadályozza előlük a közpénzek útját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.