Tarlós István főpolgármester hétfőn közleményt adott ki "a rágcsálóhelyzet megoldásával kapcsolatos vitáról", leszögezve: "a fővárosi önkormányzat megvédi Budapest lakosságát az állítólagos inváziótól".

Tarlós szerint mindenről Karácsony tehet: most épp a fővárosi patkányinvázióról

Egyre zavarosabb és védhetetlenebb a Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester – a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje – által nagy nyilvánosság előtt "sötét alkunak" nevezett, majd mégis általa szentesített (ellenzéki többségű) zuglói parkolási skandalum, akárcsak Zugló gazdálkodása. "Az ezek homályba terelését célzó, riogató, +rágcsálóügyre+ történő tematizálási kísérlet kommunikációja hatásvadászattá terebélyesedett" – tette hozzá.

Mint írta, ezért tájékoztatja a tényekről Budapest közvéleményét, és ezzel "egyidejűleg a politikai síkra erőltetett, elhallgatásokkal, túlzó félremagyarázásokkal vegyített vitát" a maga részéről lezártnak tekinti.

A főpolgármester a közleményében tudatta: a rágcsálóirtást végző céget pályáztatás alapján nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem az illetékes bizottság választotta ki. Az a bizottság, amelyiknek tagja Karácsony Gergely, aki nem szavazott a bizottsági döntés ellen – fűzte hozzá. "Az egész anyagot a közgyűlés nem is látta, a bizottság nem jelezte, hogy testület elé vinné a saját határozatát."

Jelezte: a hivatalos bejelentések, panaszok száma a rágcsálók észlelésében 2018 augusztusában érte el a csúcsát, ma annak az egyharmada.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2018 őszén prognosztizálta a populáció várható, rendhagyó szaporodását, ezért a közgyűlés a javasolt intenzív többletirtás fedezetéül további 650 millió forint többletkeretösszeget biztosított, amit egyébként Karácsony Gergely nem szavazott meg, ahogy az MSZP és a DK sem – hangsúlyozta Tarlós István.

Emlékeztetett: a főváros a Nemzeti Népegészségügyi Központ segítségével 2019 tavaszára kidolgozta a többleteljárás módszerét. A múlt szerdai bizottsági ülésen az ezzel összefüggő szerződésmódosítást kellett volna jóváhagyni, hogy a 650 millió forintból fizethető legyen a többlettevékenység. Annak ellenére, hogy a bizottság határozatképes volt, Karácsony Gergely, aki 2019-ben április 22-ig egyetlen bizottsági ülésen sem vett részt, a témát levetette napirendről; ezzel az intenzív többletirtás bár rövid, de értelmetlen késedelmet szenvedett – jelezte.

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ máris bejelentette, hogy ma sincs semmiféle közegészségügyi járványveszély. Rádióban, televízióban is elhangzott. A hivatalos statisztika alakulásáról javaslom a jövőben a pályázaton nyertes cégtől szakmai alapon tájékozódni és jelentősebb változás esetén tájékoztatni a közvéleményt" – zárta közleményét Tarlós István.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desir62
pistike a parlamentben van a 2/3-os patkány többség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ahelyett, hogy VÁDASKODIK az, aki már képtelen a XXI. századi kihívásokkal haladni, miközben a PATKÁNYOK jót rágcsálnak, és szaporodnak!!!
.
Mintha KARÁCSONY még nem lenne főpolgi!
Sámannus
Tetszik hogy a küblit csak a fideszes banda tudja kiitatni vele, de leszívja hűségesen, még az orrát sem fogja be.
desir62
pistike a parlamentben van a 2/3-os patkány többség.
Sámannus
Ez a seggnyaló annyit sem tud elérni, hogy bandája elmenjen szavazni, és mást hibáztat miatta.
Spítyu, hát ki tolja a bandádban a biciklit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.