Elveszítette látásának 87 százalékát egy nagyúti asszony, rokkantsági nyugdíjat mégsem kap. Veszélyben a hattagú család megélhetése. Édesanyjuk karácsony előtt nem sokkal gyakorlatilag megvakult: mindössze 13 százalékos lett a látása, vagyis legfeljebb homályos, nagy foltokat érzékel. Februárban kérelmet nyújtottak be ugyanis a megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásra, korábbi nevén rokkantnyugdíjra, de a Heves megyei kormányhivatal ezt elutasította. Elismerték ugyan, hogy asszony nem rehabilitálható, és foglalkoztatása csak folyamatos támogatással történhet, de azt is megállapították, hogy nem szerzett elég biztosítási időt munkaviszonyban, így nem jár neki az ellátás. A család fenntartása most egyedül az apa kezében van, neki dolgoznia kell, ha törik, ha szakad.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
ÍME A CSALÁDBARÁT ÁLLAM LEGÚJABB EMBERBARÁTI DÖNTÉSE !!!
Ha valakinek ennek az anyának el kellene az állam segítsége !!!
Kommentárt én se fűzök hozzá mert csak gorombán tudnék írni !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Horizont: Alapvetően igazad van, de kiegészíteném azzal, hogy azokat sem kell - és nem is szabad- támogatni, akik a gyerekeiket bűnözésre nevelik. Mert vannak bőven!
Csizmás Kond
@Horizont: ...segítség...ez elég sokrétű és tág fogalom. Mindenki úgy segít ahogy tud. Az állam csak azt tudja adni , vagy csak abból tud adni ami van neki..pl adókedvezmény stb...mert a neszenekedis ingyenpénz mindig feneketlen kútba jut.
verőce21
Egyedi méltányosság alapján kaphatna az anya havi 58 ezer rokkantságit az agydaganata után, plusz 27,5e-t a "vaksági" után, plusz a családi pótlékot.
Csak ehhez másik ügyintéző asztalához kell mennie. Egyedi eset.
Csizmás Kond
@Horizont: Már annyiszor elmondtam, hogy nem érdekel a propaganda. Az amit leírsz tudd alátámasztani...mert így strómanozni még Ceglédire gondol az ember...és az nem vet ne jó fényt a törekvéseidre...:)
verőce21
@Horizont: Ne válj "parttalanná"!
Hát van neked partod? :)
Csizmás Kond
@Horizont: Reméltem, hogy ennyi idő után kiismered a látásmódomat. Nekem a fő megítélés az ami látszik, nem adok hozzá és nem veszek el.
A jelen esetben is, hogy kivesézzük más szerencsétlenségét, és persze amin lehet sajnálkozni, vagy el lehet gondolkodni rajta, a lényeg, hogy azt lássuk ami van. A nő azt állítja, hogy nehéz körülmények között éltek, hogy volt már műtve stb stb...szóval mindenek ellenére vállalt négy gyereket egy céltalan közegben...te megtetted volna ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.