Ösztöndíjat adna az önkormányzat a falu iskolájába beiratkozó elsősöknek. A község vezetői a település jövőjét féltve hozták meg példátlan döntésüket. Az a kisdiák, aki ősztől Magyarbóly iskolájában kezdi meg tanulmányait, négy éven át havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kap a baranyai falu önkormányzatától. A horvát határ melletti, 970 lelkes község vezetése annak hatására hozta meg erről határozatát, hogy a község iskolájának első osztályába egyetlen tanuló sem jelentkezett. Az ösztöndíjról a falu apróhirdetést tett közzé. Megkerestük az ügyben Magyarbóly független polgármesterét, Blázsovics Attilát, aki elmondta, hogy a rendszerváltás előtt még 250-en jártak az 1838-ban alapított iskolába, ám a diákok létszáma az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkent, s jelenleg már csak 82-en tanulnak az intézményben. A helyzet a következő tanévben nagy mértékben romlik, mivel ősszel – gyerek híján – nem indul az iskolában első osztály.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...vagyik kb ötveb gyerek inkább ingázik egy másik iskolába minthogy otthon járjon ,...vajon miért ?...mert pénzel diákot venni, nagyonnagy butaság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.