A kínai húságazat válsága határozza meg a magyar piaci helyzetet is. A sertéspestis miatt jelentősen megnőtt a távol-keleti ország importigényét, amit az európai piacokról pótolnak. Magyarországon emiatt a szektor felemás helyzetbe került: a tenyésztők örülhetnek, hogy jelentős áremeléssel adhatják el állataikat, míg a vágóhidak és a húsfeldolgozók az alapanyag drágulását kell, hogy kigazdálkodják. A megnőtt kínai kereslet felhajtja a helyettesítő termékek, így többek között a baromfikészítmények árát is.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
köszönjük Viktorka a kínai barátaidtól mi ezt bizti kapjuk!! =)) Hogy te mit, az egy másik kérdés!!!
Nessy
Ez a piacgazdaságban így van. Már anno a kukoricánál is láttuk. Szerződés ide vagy oda, ha az export jobban fizet, exportálnak a gazdálkodók. Amikor meg nem, akkor az állam vegye meg és raktározza. A vásárló meg minden esetben egyre többet fizet.
Itt egy szerződés még annyit sem ér, mint a papír, amire nyomtatták.
Desischado
Miért is nem lepődök meg? Az árak az egekben, a bérek a bányászbéka hátsója alatt. Köszi g viktátor, hogy szakadna rád az ég!
RonaGyuri
@Desischado: igen kb. a fele volt a reklám bérnövekedés, s ne feledkezz meg a nuggerokról sem, akik a mostani valós infláció tizedét sem kapták meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.