Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét Kálmán Olga.

A DK főpolgármester-jelöltje két olyan videót is kirakott Facebook-oldalára, amelyben Tarlós István főpolgármesterrel vitázik korábbi munkahelye, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Kálmán Olga azonban nem kért engedélyt a csatornától, hogy használhassa ezeket a felvételeket – írta meg az Origo.

Kálmán Olga nem kért engedélyt kampányvideóihoz az ATV-től, megszólalt a csatorna vezérigazgatója is

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció által támogatott főpolgármester-jelöltje programismertető sajtótájékoztatót tart Egyenesen Budapestért címmel 2019. június 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A televíziós felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója, az Origo kérdésére elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt az ATV-től arra, hogy felhasználja a televízió felvételét. A vezérigazgató általánosságban kijelentette, hogy

az ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnénk kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben.

Németh S. Szilárd az Indexnek is megerősítette, hogy Kálmán Olga valóban nem kért és nem is kapott engedélyt a felvételek felhasználására.

Szeretnénk elkerülni a peres eljárást, ezért várjuk Kálmán Olga vagy a DK megkeresését. Egyébként a helyzetet súlyosbítja az, hogy ezekbe az ATV-s felvételekbe belenagyítottak, hogy a csatorna logója se látszódjon.

- közölte Németh S. Szilárd.

A lap megkereste a DK sajtósát, Wirsching Viktóriát, aki azt írta,

a Demokratikus Koalíció számtalan alkalommal használ politikusairól rövid videórészleteket tévéműsorokból, senki korábban ezeket nem kifogásolta. Az ATV-vel korrekt szakmai viszonyt ápolunk, így ezt a kérdést is tisztázni fogjuk velük.

Forrás: Origo, Index

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@papa.49: 1. A na szó, mivel mondatot kezd vele, nagy kezdőbetű
2.. Az ócsai, mivel jelző, kisbetűs
3. A hallgat az biz kettő l-lel írandó, még illiberális helyesírás szerint is.
És mindezek csupán egyetlen röpke mondaton belül. Akkor, csak informatíve kérdezem, minek kínlódsz egy ilyennel? A saját korlátai sose zavarják, akkor a Te észrevételeidet úgyse fogja felérni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@namihami: A ,,helyesírása,, na ezen bizony volna mit javítani, de szerintem direkt froclizik itt mindenkit aki nem a kormány propagandát harsogja ...
Ez a valaki vélhetően az egyik admin...
namihami
@papa.49: Van néhány ilyen a tágabb ismeretségi körömben. Kezdetben még Békamenetre is jnvitáltak, mára ezt, hál'istennek, már nem is forszírozzák.
Szóval a lényeg:: ezek nem túloznak, tényleg magukat adják.
Madácsi Pali
Érdekes, hogy ez mennyire "fáj" a fideSS médiának. Az elbukott sajtóperek tömkeleg alapján "tisztában vannak" a személyiségi, szerzői, képmás jogok tiszteletével. Egy kis lejáratásért sorra jelenhetik még a valótlan tartalmú álhíreket.
Nessy
Gondolja az ATV, hogy miután fenemód jobboldali és kormánypárti lett, senki nem emlékszik a régebbi még nézhető műsorokra? Igaz, hogy ma már hanyagolható. Feltételezem, némi aprópénz reményében csinálják a felhajtást.
tudode
Na! Megkezdődött a virtustánc, a piti karaktermacera!
.
Az bezzeg minden orgánum kedvére volt, amikor ŐFÉLESÉGE mindenféle "vita" nélkül belekotlott a bársonyhokedliba!

Aszonta a Millenáris Teátrumában, 2010.02.05-én elmondott ÉVÉRTÉKELŐ karaktermacerás beszédében többek között, baro hasonlatai között. hogy
.
"""szabadság nélkül a rend nem más, mint nyomasztó káosz!"""
.
---- Orbán Viktor teljes évértékelő beszéde
.
index.hu/video/2010/02/05/orban_viktor_teljes_evertekelo_beszede/
.
Tehát ha lenne vér a pucájában a zállampolgároknak az itt elhangzottakat lehetne csak számonkérni, mert az illendő vitát gyáván nem vállalta, csak beletottyant a bársony kokedlijébe, és belekezdett a DEMOKRÁCIA MEGZABÁLÁSÁBA!
.
Ahhoz képest piti macera Kálmán Olgár buzerálni azért, mert bevállalta a főpolgármester jelölti vitát, inkább ELISMERÉST ÉRDEMELNÉNEK mindazok, akik ebbe a nehéz fába vágták a fejszéjüket, vállalva a várható KARAKTERGYÍLKOLÁST!
papa.49
@namihami: Ebben egyetértünk, sajnos a mai magyar politika nem csak a barátságokat, a haverságokat, de a családi kötelékeket is szétzúzza !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.