Lezárult a főpolgármesteri előválasztás: összesen 68363 ember szavazott az egy hét alatt. Estére eldől, hogy Karácsony Gergely, Kálmán Olga vagy Kerpel-Fronius Gábor lesz-e Tarlós István kihívója. 

Közel 70 ezren szavaztak a fővárosi előválasztáson – ekkor várható végeredmény

Szavazók sorban állnak az "Előválasztás: Indul a szavazás" címmel tartott sajtótájékoztató után az Örs Vezér téren 2019. június 20-án. MTI/Soós Lajos

68 363 budapesti vett részt a szerda délig tartó ellenzéki előválasztáson – írta meg a Mérce. A lap úgy tudja, hogy az utolsó, csonka napon is közel ötezren ikszeltek. 

Az eredmények 17 óra után kerülnek nyilvánosságra. 

Délben zártak ma a szavazókörök, de aki akkor még sorban állt, részt tudott venni az első fővárosi előválasztás második fordulóján. Az utolsó előtti nap volt a rekorder, akkor pedig 13 854-en adták le a szavazatukat. 

Mivel az előzetes megállapodás értelmében 50 ezer szavazó részvétele felett az előválasztás érvényes, a győztes jelölt ellen a résztvevő, illetve a résztvevőket támogató pártok nem indítanak mást. Magyarán a győztes lesz ősszel Tarlós István főpolgármester több ellenzéki párt által támogatott kihívója – írja az Index.

A lap hozzáteszi, hogy információjuk szerint a három jelölt közül ketten, Karácsony Gergely és Kálmán Olga fej fej mellett halad. A Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor a lap szerint 10 százalék körüli eredménnyel némileg leszakadt két versenytársától. 

Forrás: Mérce, Index, 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd előkerül pár emberke aki ősszel elindul, mert megakarja méretni magát, meg segíteni akar Tarlósnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.