A környéken mindössze két közkút van.

Kikapcsolták a vízszolgáltatást: sok kisgyerek, haldokló beteg maradhat víz nélkül a nyíregyházi cigánytelepen

A hőségriadó idején, a kánikulában kapcsolta ki 48 családnál a vizet a Nyírségvíz Zrt. – mondta az Indexnek Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke.

A vízszolgáltatás leállítását a felhalmozódott közüzemi tartozások miatt rendelte el a vízmű csütörtök délelőtt a Huszártelepen, ahol roma családok laknak." Sok helyen 3-4 gyerek is van, de van itt egy végstádiumban lévő daganatos beteg is" – mondta Glonczi. A jogvédő szervezet elnöke nem a tartozásokat vitatja, szerinte azonban más megoldást is választhatott volna a szolgáltató.

A környéken csak 2 közkút van. A szabályozás azt mondja, ha valahol közüzemi tartozás miatt kikapcsolják a vizet, és az érintett lakók 150 méteren belül nem érnek el közkutat, ebben az esetben lajtoskocsival vagy más módon kell biztosítani számukra vizet. Most vannak olyan családok a telepen, akiknek 200-300 métert kell gyalogolniuk a kutakhoz, lajtoskocsik pedig nincsenek, mondta Glonczi László.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Nem csak választáskor kell nekik adni, hanem előlegezni is kellene, mondjuk 40 fokos hőségben. Diszkrimináció, ahogy minden amit a társadalom elesettjeivel tesznek. Várhattak volna a kikapcsolással amíg lecseng a kánikula. Itt is kellene moratórium, de ebből a kormányból már minden ami emberi és emberség kiveszett. Az emberminiszter századrangú előadókat és történészeket finanszíroz bőkezűen na nem a magánvagyonából közben meg összedől az ellátási rendszer az eü-ben az oktatásban és most már a kormányhivatalokban is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@csak úgy...: Mondtam én valaha,hogy engem nem vertek. De igen, míg élek nem bocsájtom meg a szüleimnek, én éppen ezért nem idomítottam a gyerekemet.
kereső
Visszakapcsolták a vizet, a szolgáltató előre fizetős vizórákat szerel fel, nagyon helyesen. Az áramszolgáltatóknál évek óta gyakorlat-és bevált.Ez a szolgáltatónak egyszeri kiadás- de nem keletkezik tartozás, amit aztán lehetetlen behajtani.
F_Viktor
@ila51: Kérdezed:
"Ők szolgáltatók , vagy büntető osztag ?"

Nevük valami nemzethy szarság, úruk és parancsolójuk valami orbán G.
csak úgy....
@1magyar: sajnálom, sokat kaphattál a buksidra,ha nem értetted meg,hogy mit is mondott márki-zay valóban...
különben,csak a liberális szülök,azok akik nem csapnak a gyerekük seggére,de neked ezt miért is említem...,falra hányt borsó.
Borsodi
Választás előtt a szavazatokért cserében lesz víz most nincs szükség rátok..Sonka Tojás krumpli 5000Ft .
Kell a fidesz válasszatok?
menekült
Ez biztos a Murphy törvénye miatt van így, hogy a felhalmozódott közüzemi tartozások akkor érik el a kritikus szintet, amikor kánikula van. Soha még véletlenül sem esik mondjuk a tavaszi-őszi esőzések idejére, vagy olyankorra, amikor csak max. 10 fok van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.