Fel kell lépni a köznevelési törvény módosítása által az ellen, hogy a tanulási vagy magatartási nehézségekkel küzdő diákokat kiszorítsák a közoktatásból – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Mostantól nem lehet akárki magántanuló

Rétvári Bence hangsúlyozta: a magántanulói státusszal kapcsolatban muszáj lépéseket tenni, ugyanis ezt a lehetőséget rendkívül eltérő módon alkalmazták, gyakran visszaélésszerűen is.

Azt mondta, sok problémás gyerektől megválnak az iskolák, a diákokból elméletileg magántanulók lesznek, de valójában gyakran kiesnek a köznevelésből, ezt próbálja megakadályozni a törvénymódosítás egy egységesebb gyakorlat kialakításával.

A problémás, illetve tehetséges diákok felismerése és hatékonyabb tanulása érdekében a törvény megerősítené, hogy 3 éves kortól mindenki óvodába, 6 éves kortól pedig iskolába kell, hogy járjon – tette hozzá.

Megjegyezte: a magántanulói státusz továbbra is elérhető lesz az élsportolók, a külföldön tanulók vagy a betegség miatt kimaradó diákok számára.

Kiemelte: a javaslat szerint az egyéni tanrend és az új osztályozóvizsgák rugalmasabbak lesznek, és még inkább figyelnek a diákok elvárásaira is.

A módosítás arra is kitér, milyen speciális segítségeket kellene kapniuk a tanulási vagy magatartási nehézségekkel küzdő diákoknak – tette hozzá Rétvári Bence.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Ezt most miért? Miért vesznek el ilyen lehetőséget azoktól akiknek a szülei képesek arra, hogy állják a magántanulás költségeit? Ettől még senki nem lett rosszabb,hogy nem az állami rendszerben tanult. A Polgár lányok vagy a most már Fideszt támogató Egerszegi is magántanuló volt, ahogy még sokan mások. Arról nem is beszélve, hogy a fideszesek gyerekei, unokái egytől egyig (külföldi) magániskolákba járnak és nem a kiváló állami intézményeket veszik igénybe. Cél a még tovább lebutított ország, már csak azt kell megszabniuk, hogy mikor lehet levegőt venni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: és ott van még a hirtelen megvilágosulástól vallásvezető zsenivé avanzsált másik jogász dr. Orbán Gáspár is.
papa.49
@Commenter: Szerintem a retekbence is így tanult !!!
Eladott Ország
@Commenter: ma, 12:49; Akkor a Lázár unoka sem lesz magyar, különösen, ha az orbáni rendszer megbukik. Hiába mondta Orbán, hogy az az igazi magyar akinek az unokája is magyar.
Commenter
@papa.49: retek szerintem pázmányos volt de ez csak tipp, arra sem érdemes, hogy utána nézzen az ember.
Commenter
@Eladott Ország: ezt a hülye kijelentést! Akkor csak az magyar akinek unokája van? És mi van azokkal a magyarokkal akiknek félvér unokájuk van vagy nincs unokájuk? Ők nem magyarok? Ez már totál elborult.
Commenter
@kereső: ott is fognak, esetleg lesz néhány kivétel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.