Falusi csok elvileg van, gyakorlatilag viszont jóformán elérhetetlen. Csak két bank nyújtja, a programban megcélzott ingatlanok gyakran finanszírozhatatlanok. Július 1-től igényelhetik a családok az úgynevezett falusi csokot (családok otthonteremtési kedvezménye). A program célja a hátrányos helyzetben lévő, elnéptelenedő települések fejlesztése. A kijelölt településeken házat vásárló és azt felújító családok, ha legalább három gyerekük van, vagy vállalnak ennyit, akár 10 millió forintot is kaphatnak támogatásként, aminek legalább a felét felújításra kell fordítaniuk, de egy meglévő ház korszerűsítésére vagy bővítésére is kifizethet az állam 5 millió forintot.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Miért is nem csodálkozom?
Nesze semmi...
Mint a kormány.
RonaGyuri
Egy igazi kettős hiba,

mármint azok részéről, akik kritikát fogalmaznak meg Orbán-i propaganda egyik csodafegyvere kapcsán

Túl azon, hogy a valóban hozzáértők mér a híresztelés fázisában tamáskodtak, majd az indítás után is derültek ki nem éppen kedvező dolgok róla. Most eljutottunk oda, hogy kezdenek ráeszmélni, hogy ennek a szerencsétlen konstrukciónak még mostoha-gyermeke is van.
„Falusi csok elvileg van, gyakorlatilag viszont jóformán elérhetetlen” – szól a megállapítás finoman. Igazából az az igazság, hogy nomen est omen paraszt-vakítás folyik ebben az ügyben is.
A kritika bát jogos, de egy kicsit naiv. Lévén sem a rendelkezéseket létrehozók szakértelme, sem a segítő szándék nem vehető komolyan. =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.