Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesi megbízatásának visszavonására szólított fel Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt keddi sajtótájékoztatóján.

Karácsony nekiment a főpolgármester-helyettesnek

A politikus sajtóhírekre hivatkozva arról beszélt: bebizonyosodott, amit eddig sejtettek, hogy üzleti összefonódás van orosz cégek és a magyar kormányzat, illetve a főváros között, ugyanis kiderült, hogy Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes férje – aki jelenleg a londoni nagykövet – közös vállalkozást hozott létre a 3-as metróhoz szerelvényeket szállító orosz cégcsoporttal.

Szerinte ez a hír magyarázatot ad arra, hogy a kormány miért ragaszkodott a rosszabb és drágább ajánlatot adó orosz beszállítóhoz, valamint arra is, hogy az összes felmerülő műszaki probléma után a főváros miért nem érvényesítette a jogos igényeit. A budapestieknek azért kellett kilenc milliárd forinttal többet áldozniuk és elviselniük a nyáron légkondicionáló nélküli metrókocsikat, hogy a "Fidesz oligarchái gazdagodhassanak" – fogalmazott Karácsony Gergely.

Hangsúlyozta: a főváros azonban még most is jogi vitában áll az orosz beszállítókkal a metrókocsik műszaki problémái miatt, így kérdés, hogy vajon ebben a vitában a városvezetés az orosz fél vagy a budapestiek érdekeit képviseli majd.

Karácsony Gergely szerint ezt a helyzetet csak egyféleképpen lehet tisztázni, ha a főpolgármester-helyettes távozik tisztségéből, azért arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert, hogy Szalay-Bobrovniczky Alexandra megbízatását vonassa vissza a Fővárosi Közgyűléssel.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kiemelte: arra készülnek az október 13-i önkormányzati választások után, hogy a múltból megörökölt ügyeket mind kivizsgálják és olyan városvezetést hozzanak létre, amely átlátható és korrupciómentes.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa a sajtótájékoztatón arról beszélt: olyan városvezetést hoznának létre, ahol az ilyen beszerzések mind átláthatók és nyomon követhetők, illetve minden szerződés és a beszállítók is adatai nyilvánosak.

A 3-as metró déli szakasza felújításának várható három hónapos csúszását kérdésre válaszolva Karácsony Gergely elfogadhatatlannak nevezte, szerinte ez a késés abba a nagy "problémagombócba" tartozik, ami ezt a beruházást jellemzi.

Szintén kérdésre válaszolva Karácsony Gergely kijelentette: Hunvald György nem lehet az ellenzék jelöltje sem Erzsébetvárosban, sem más kerületben. "Hunvald György nem lehet annak a politikai ajánlatnak a része, amelyet a budapestiek számára tettünk az asztalra" – fogalmazott.

Arról, hogy a ferencvárosi ellenzéki előválasztás egyik résztvevője, Baranyi Krisztina csalással vádolta ellenfelét, Karácsony Gergely azt mondta: hétfőn este minden érintettel egyeztetett, tisztázták a félreértést, így az előválasztás tisztességes, fair körülmények között folyhat le.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Lehet, hogy tarlós a fővárosi maffia vezetője???!!!
Elég világosan látszik a fidesz-orosz üzleti kapcsolat a fővárosiak és az ország számára is károsan!!!
Ilyenek azek a fideszes házaspárok!!!
Egyik Londonban, a másik Budapesten,
vagy Brüsszelben és a párja Budapesten természetesen mind a négyen felelős, sőt nagyon felelős pozicióban!!!
human
Úgy néz ki Londonban székel a NER kihelyezett tagozata. Londonban alapított céget Habony nemközszereplő Árpád és Finkelstein is. Habony nemrég megalapította a V4NA hírügynökséget ami gyakorlatilag egy az egyben az orbáni propagandának megfelelően gyártja a nemzetközi híreket rettegéssel a köbön.
Sámannus
@human: Bocsi orbán csak egy nyalonca putyinnak. A mi vezetőnk papírból olvassa a válaszait. A bűnbanda kulcsfigurái állandóan a közelében vannak, és félrelöknek mindenkit aki szóba elegyedne vele. Mondjuk úgy, hogy gyakorlatilag házi őrizetben van.. Ez nem csökkenti a felelősségét, csak a lebuktatásához jobb ha erre készülünk fel, mert a háttérben igen sok az olyan cserkész aki satuként szorongatja.
jesz
aszongya a hír: "Karácsony nekiment a főpolgármester-helyettesnek"...

Kis butus...még nem tudja, hogy nem kellett volna...(mondaná Rejtő Jenő valamelyik pofozkodós főhőse)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.