Egyedülállónak nevezte a katonai esküt a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában, mivel azzal a katonák legdrágább kincsüket, az életüket ajánlják a nemzet szolgálatába. Kedden 140 honvédtiszt tette le katonai esküjét a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Benkő: a katonai eskü egyedülálló

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Honvédelmi Minisztérium augusztus 20-i központi ünnepségén Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban 2019. augusztus 16-án. MTI/Bruzák Noémi

Az esküben benne van, hogy a katonák az országot, a magyar embereket és értékeit bármilyen körülmények között megvédik.

Akár az életük feláldozásával is

- emelte ki Benkő Tibor.

A miniszter a katonáktól azt is elvárja, hogy mutassanak példát és vívják ki a társadalom elismerését.

Benkő Tibor elmondta: a honvédség átalakítása során változtatnak az állománykategóriákon.

Sokkal több altisztre van szükség, ők alkotják a honvédség gerincét. Szükség van a legénységi állományra, továbbá önkéntes tartalékos katonákra is – közölte.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Minden eskü egyedülálló, szerencsétlen idióta, mert mindenki aki felesküszik valamire az az életét teszi fel arra, hogy gyógyítson, védjen, igazságot szolgáltasson, szolgáljon. Az már az egyéntől függ, hogy él-e, vagy visszaél-e az esküjével.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@kokopelli: Nem néz ez tükörbe mert az is ,,úri huncutság,, a számára, ő délceg fess legénynek látja magát, csak mi látjuk, hogy egy pohos elfűrészelt óriás, hatalmas egóval, és iszonyúan sötét fejjel ez a csutitetű !!!
Cicamama55
@Szeparepa2: Budai és L Simon LÁSZLÓ, Hoffmann Rózsa, s hát Balogh úr -a csúcs!-kimaradt a felsorolásból. Utóbbi mennyi kárt okozott a magyar embereknek! Az összes olyan terület, melyért ő felelt, távozására romokban hevert, s hever még ma is. Megérték a pénzüket ők is! Én Áder Jánost és Kövér Lászlót külön szektorba tenném...Ők értékes emberek, csak eladták a lelküket!
Lepényleső
... viszont aki "89 előtt tett katonai esküt az mind meg is szegte azt,az is aki ma miniszterelnöki,
vagy egyéb közszolgálati tisztséget tölt be. Akkor,vagy most esküszegők a politikai vezetőink
a még aktív katonai,rendvédelmi vezetőkkel együtt? Aki esküszegő,nemde pofa súlyba kellene
egy életen át?
Sámannus
@Lepényleső: Aki megszavazta a tákolmányukat, velük együtt.
Szeparepa2
@Cicamama55: Az utóbbi kettő nem buta sajnos. Erről írtam, hogy vagy agyhalott zombik, vagy gátlástalan bűnözők akikkel körbeveszi magát ez a náci hazaáruló rablógyilkos patkánydiktátor... Hoffman és Balogh értelmesebb emberek; és emiatt sajnos még kártékonyabbak és még veszélyesebbek, ilyen a Rogán is pl... ezek pszichopaták, teljesen képben vannak, de pénzért, hatalomért BÁRMIRE KÉPESEK, akár embert is esznek ha kell... a náci vezetők mindig ezt a két emberállat fajt alkalmazzák... ami itt a borzalmasabb, hogy a magyar nép tűri ezt a rémálmot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok