Az ellenzék visszavágót vizionál a tavalyi parlamenti választásokért, és a fővárosi önkormányzati kampányban azt próbálják sugallni, hogy ha megnyerik a választást Budapesten, akkor leválthatják az Orbán-kormányt – mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn.

Tarlós új értelmet adott az önkormányzati választásnak

A városvezető úgy látja, "revansista, indulatos hozzáállás jelenik meg az ellenzék kampányában. Szerint ez azonban veszélyes a fővárosra nézve, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy a kormány még legalább három évig hivatalban marad. Tarlós István szerint az ellenzék ezzel a kampánnyal éppen a kormánnyal való valamiféle együttműködési lehetőségének az utolsó hídját égeti fel.

Az ellenzék kampánya nem az önkormányzatról szól, az ehhez kapcsolódó témákat, mint például a zuglói ügyeket, pénzügyi helyzetet igyekeznek is kerülni – mondta a főpolgármester, majd úgy folytatta: ami a kampányukban a városról szól, az nem hiteles.

Mint kifejtette, a probléma az, hogy javarészt olyan régi politikusok beszélnek az ellenzéki kampányban, egy-két "etalonnak szánt", új és inkompetens ember mellett, akik "a kompetenciájuk ellenére 2010 előtt már sokszor levizsgáztak". Példaként említette az általuk most szorgalmazott faültetést, miközben 2010 előtt Demszky Gábor szabaddemokrata főpolgármester együtt ők vezették ezt a várost, és akkor ez nem jutott eszükbe. Akkor évente mindösszesen egy-kétszáz fát ültettek, míg "mi átlagban kétezret" – fűzte hozzá. Azt elfelejtik közölni – egészítette ki –, hogy a zuglói Pillangó parkban közel háromszor annyi fát vágtak ki, mint a Szentendrei úton terveznek.

Tarlós István szerint ezek az ellenzéki politikusok nem hiteles arcok, ők hagyták az önkormányzatra a "rettenetes" adósságállományt, és az ő idejükben a város nemzetközi megítélése "a lejtő aljára csúszott".

A főpolgármester a város tönkretételét hangoztató ellenzéki kritikára reagálva arra mutatott rá, hogy Brüsszelben 2019-ben Budapest nyerte el Európa legjobb úti célja kitüntető címet, mégpedig az elmúlt "szűk évtized teljesítményével indokolva" az elismerést.

Hozzátette, úgy tűnik, Brüsszelből nem úgy látják, hogy az ő vezetése alatt tönkretették vagy rabigába hajtották volna a várost, ahol most valamiféle szabadságharcot kellene folytatni választási kampány címén.

Tarlós István azt hangoztatta, stabilizálták a várost, a fejlesztések "biztos úton vannak" a közfejlesztések tanácsán keresztül, és elképzelései szerint felgyorsítják majd a környezetvédelemmel és a hajléktalansággal kapcsolatos ügyek rendezését is.

Közölte azt is, hogy örül annak, hogy alig néhány óra alatt összegyűlt a főpolgármester-választáson való indulásához szükséges ajánlások több mint kétszerese, több mint 12 ezer aláírás.

Kép és szöveg: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egyébként a mai napig nem jöttem rá, hogy ez kifinomult stratégia vagy ezek az emberek tényleg ennyire gyökerek.
"Tarlós István elmondta azt is, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni" Ezt mondja Tarlós, miközben hosszú-hosszú évek óta ő és "elv"társai egy hangot nem mondanak mindezekről, csak pocskondiázzák, szidalmazzák, lejáratják az ellenfeleiket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@bencemacska: A mentelmi jog felfüggesztéséről a Parlament dönt nem Polt. Viszont nem cáfoltál és nem voltak érveid. Neked hinni kell mert csak? Fura álláspont és nem vitt előrébb!
bencemacska
@reagens: Túl értékeltelek, hiába, öregszem. Egyébként nem állítottam semmit, csak VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTOTTAM.
De még annyi időt pazarolok a felvilágosításodra:
1. Ha Polt nem kéri/kéreti ki a mentelmi jogát, a parlament nem adhatja ki! Sőt nem is foglalkozhat vele.
2. Amivel az ügyész nem vádolja meg, abban a bíró nem ítélheti el, hiába tudja az igazat. /Ezért nem beszélhetünk igazságszolgáltatásról, csak jogszolgáltatásról./
Eladott Ország
Tahó Pityu! Tükörbe néztél-e? És a tükör nem hányt le? Se füle se farka ennek a szövegnek. Rendes metrókocsikat kellett volna venni, megfelelően ütemezni a felújításokat, nem kellett volna náciknak színházat adni, nem kellene elképesztően túlárazni a beruházásokat és már rég elektromos jegyrendszert kellene üzemeltetni. És beszéde végén taplós halk cuppanással húzta ki fejét al csúti fenekéből. Valójában két cuppanás volt. Az első, amikor kihúzta a fejét, hogy ezt a sok faszságot felböfögje, a második az interjú végén volt, amikor visszadugta. Te már csak tudod Pityu, hogy mindig abban a seggben kell lenni, amelyikből a szar a legvastagabban jön.
reagens
@bencemacska: Már Gyurcsány alatt is jogszolgáltatás volt a neve. A csodafegyver a mentelmi jog visszavonására a bizonyíték! Bizony. Azt kell prezentálni, nem pedig újságban cikkeket írni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. August 12., 08:17
Nyáron megszülethet Ed Sheeran gyermeke
Itthon - 2020. August 12., 07:25
Eltűnt egy 16 éves fiú